Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.09.2011

Izstādē “Riga Food” noskaidros 2011. gada Latvijas labāko pavāru un Latvijas labāko pavārzelli

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2011” 8. septembrī notiks konkurss „Latvijas pavārzellis 2011” un 9. septembrī – konkurss “Latvijas 2011. gada pavārs”, ko rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Lai pieteiktos konkursam “Latvijas 2011. gada pavārs”, dalībniekiem līdz 1. augustam bija jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no svaigas reņģes filejas un āboliem. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam, kas gatavots no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļuva astoņi labākie dalībnieki: Māris Astičs («Royal Square Holel» restorāns «Desiderata»), Juris Dukaļskis (restorāns «Kaļķu vārti»), Artūrs Freibergs (SIA «Botanica»), Valdai Medne (SIA «Tērbatas steiki»), Jevgenijs Ponomarjovs (restorāns «Palete»), Jānis Rozenbergs (restorāns «Kaļķu vārti»), Ksenija Ursu (restorāns «K.I.D.*»), Kārlis Visockis («Tallink Hotel Riga»).

Konkursa „Latvijas 2011.gada pavārs” uzvarētājs saņems ceļojošo balvu –„Reaton Zelta pavārnīcu”, kurā ik gadu tiek iegravēts konkursa uzvarētāja vārds un visu nākamo gadu Pavārnīca glabājas pie konkursa uzvarētāja.

“Reaton” Pārtikas produktu departamenta direktore Irina Jerņeva:

„Jau tradicionāli „Reaton Zelta pavārnīcas” iniciators un ģenerālsponsors „Reaton Ltd” – Latvijas tirgus līderis restorānu apkalpošanā kopš 1993.gada, izpildīs savu misiju, pasniedzot nozares galveno balvu kā novērtējumu „Labākajam Latvijas pavāram 2011”. Jau no pašiem “Reaton” pirmsākumiem uzņēmums ir bijis tas, kurš ieved no Eiropas un visas pasaules jaunus, kvalitatīvus un eksotisku produktus Latvijā, kā arī dara visu, lai par šiem produktiem uzzinātu arī pavāri, ne tikai tos iepazīstinot, bet arī izglītojot, tā nodrošinot jauno tendenču ēšanas kultūrā ienākšanu Latvijas tirgū pēc iespējas kvalitatīvākā veidā. Šis ir svarīgs gada notikums mums un iedvesmojošs pavāriem, kā arī atspēriens vēl ciešākām attiecībām starp „Reaton Ltd” un Latvijas pavāriem, tā kopīgiem spēkiem rūpējoties un tiecoties pēc vēl kvalitatīvākas un mūsdienīgākas ēšanas kultūras izaugsmes Latvijas restorānu vidē. Ceram, ka šis pasākums ik gadu iedvesmo ne tikai mūs redzot uzlecošos un jau novērtētos talantus, bet arī pārējo Latvijas sabiedrību.”

Savukārt, konkursam «Latvijas pavārzellis 2011» pieteicās septiņi pretendenti, kas tiksies konkursa finālā 8. septembrī: Aleksandrs Astapčiks («Royal Square Holel» restorāns «Desiderata»), Artjoms Černorižs (restorāns «Palete»), Robert Krasiļņikovs («Grand Palace Hotel»), Vladimirs Kravecs (SIA «Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola»), Artūrs Maskalis (restorāns «Kaļķu vārti»), Alīna Vasiļjeva (Jelgavas Amatu vidusskola; SIA «Bruno Chaperon Consulting») un Dzintars Zariņš (Restorānu servisa skola; SIA «Hotel Bergs»).

Reaton Pārtikas produktu departamenta direktore Irina Jerņeva: „Reaton Ltd uzskata par savu pienākumu atbalstīt un iedrošināt jaunos Latvijas pavārus, tādēļ uzvarētajam pasniegs Reaton dāvanu grozu, kur jaunais pavārs varēs iepazīties ar dažādu produktu un garšu daudzveidību”.

Konkursu žūrijā strādās šefpavāri no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Konkursa „Latvijas 2011. gada pavārs” uzvarētājs saņems arī naudas balvu – Ls 500.

Konkursu sarīkošana nebūtu iespējama bez mūsu sadarbības partneru atbalsta, tādēļ sakām lielu paldies mūsu ilggadējiem sadarbības partneriem kompānijām ”Reaton,Ltd”, „Electrolux”, „Prolux”, „Tallink Hotel Riga”, „Farm Frites”, „Dansukker”. „Santa Maria” un pārējiem uzņēmumiem, kuri piedalās konkursu organizācijas veiksmīgā norisē!

Informācija par konkursiem atrodama biedrības “Pavāru klubs” mājas lapā www.pavaruklubs.lv.

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts