Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.02.2017

Izstādē “Gulfood 2017” Dubaijā ir atklāts Latvijas ražotāju kopstends

Svētdien, 26. februārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs atklāja Latvijas ražotāju kopstendu pārtikas un viesmīlības izstādē “Gulfood 2017”, kas līdz 2. martam notiek Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Latvijas kopstendā izstādē “Gulfood 2017” ir eksponēta Latvijā ražotā piena, gaļas, zivju un olu produkcija, kā arī saldumi, dzērieni un dabas veltes.

“Pēdējos divos gados Latvijas ražotāji sevišķi aktīvi ir meklējuši jaunus tirgus un tam ir rezultāts. Kopš 2015. gada ir sākts piena produktu eksports uz 20 jauniem tirgiem, gaļas produktu eksports – uz 9 jauniem tirgiem, zivju konserviem atrasti pavisam 10 jauni tirgi, bet pārējai zivju produkcijai eksports sākts uz 10 jauniem tirgiem. 

Latvijas ražotāji ražo kvalitatīvu, daudzveidīgu un dažādiem tirgiem atbilstošu produkciju, mūsu uzņēmumiem joprojām ir liels eksporta potenciāls. Nav šaubu, ka Latvijā saražotās pārtikas produkcijas eksporta apjomi palielināsies,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Svētdien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Dubaijā tikās ar AAE klimata pārmaiņu un vides ministru Tani Ahmedu al Zejudi (Thani Ahmed Al Zeyoudi) un pārrunāja lauksaimniecības un pārtikas produktu tirdzniecības veicināšanu un sadarbības stiprināšanu abu valstu starpā. Ministri arī parakstīja saprašanās memorandu par Latvijas un AAE sadarbību lauksaimniecībā.

Latvija atsāka piedalīšanos Dubaijas izstādē “Gulfood” pirms četriem gadiem, un šajā laikā dalībnieku skaits Latvijas kopstendā vairākkārt audzis – no sešiem līdz 25 dalībniekiem šogad. Arī kopstenda platība ir būtiski palielinājusies – no 30 kvadrātmetriem 2014. gadā līdz 200 kvadrātmetriem 2017. gadā. Nacionālo kopstendu organizē Agroresursu un ekonomikas institūts. “Gulfood” ir viena no pasaules vērienīgākajām pārtikas ražotāju izstādēm. “Gulfood” 2017. gadā pārtikas uzņēmējiem durvis vēra jau 22. reizi. Šeit piecu dienu garumā tiekas pārtikas ražotāji no 120 pasaules valstīm, produkciju eksponēs pieci tūkstoši dalībnieku astoņos pārtikas sektoros, kopā aizņemot 120 000 kvadrātmetru platības.

No Latvijas ražotājiem “Gulfood 2017” piedalās SIA “Kārumu fabrika”, SIA “Felici”, “Dobeles dzirnavnieks”, SIA “Lat Eko Food”, SIA „Markol” (Zaķumuižas ūdens), SIA "Rāmkalni Nordeco", SIA “Pērnes L”, AS “Tukuma piens”, AS "Jaunpils Pienotava", SIA “Ilgezeem”, SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne”, AS “Smiltenes piens", SIA “Cido Grupa”, SIA “Apsara”, SIA “CCF Baltija”, SIA “Limbažu Siers”, SIA “Rocket Bean Roastery”, biedrība “Latvijas Zivrūpnieku savienība”, SIA “Gamma”, SIA “Karavela”, AS “Brīvais Vilnis”, SIA “Cēsu gaļas kombināts”, SIA "Balticovo” un SIA “BioMeat”.

 Dagnija Muceniece
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja


  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts