Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.09.2015

Informāciju par gaļas liellopu pārraudzību varēs ziņot elektroniski

Otrdien, 8. septembrī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos noteikumus par gaļas liellopu pārraudzības kārtību. Jaunā kārtība paredz ieviest elektroniskās informācijas ievades sistēmu, izmantojot jauno pārraudzības programmas versiju „CILDA” piena un gaļas pārraudzībai.

Līdz šim pārraudzības informācija Lauksaimniecības datu centram (LDC) tika nosūtīta papīra formā, jo nebija izstrādāta programmatūra pārraudzības un eksterjera lineārās vērtēšanas datu tiešai elektroniskai pievienošanai datubāzei. Jaunie noteikumi paredz, ka turpmāk šos datus būs iespēja aizpildīt un iesniegt, izmantojot elektroniskās paziņošanas sistēmu, kā arī būs nodrošināta autorizēta pieeja LDC datubāzei.

Plānots, ka datu paziņošanai, izmantojot elektroniskās paziņošanas sistēmu, būtiski tiks samazināta papīra dokumentu aprite. Izmantojot elektronisko paziņošanas sistēmu, dzīvnieku īpašniekiem un fiziskām personām, kuras veic gaļas liellopu pārraudzību un vērtēšanu, būs iespēja operatīvi iesniegt pārraudzības datus, kā arī tiks atvieglota kompetento iestāžu darbība.

Jaunie noteikumi aizstās šobrīd spēkā esošos Ministru kabineta (MK) 2011. gada 5. jūlija noteikumus Nr. 538 „Gaļas liellopu pārraudzības kārtība”. Jaunā pārraudzības kārtība attieksies uz gaļas liellopiem, kuru turēšanas mērķis ir gaļas ražošana.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” mājaslapā www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Gaļas liellopu pārraudzības kārtība” pieejama MK mājaslapā.


Viktorija Kalniņa



  

Vēl ziņas

Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!
Mājas Kafejnīcu Dienas sākas 29. jūnijā!
Kā pareizi un droši pagatavot Līgo svētku maltīti uz ugunskura: praktiski padomi un receptes
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Restorāna “Hercogs” šefpavārs Andris Rūmītis Jāņos iesaka eksperimentēt ar jaunām garšām


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts