Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

13.08.2015

Informācija par PVD veiktajām ārpuskārtas pārbaudēm karstajā laikā

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pārtikas izplatīšanas uzņēmumu ārpuskārtas pārbaudes, lai pārliecinātos, kā tiek ievēroti augsta riska pārtikas uzglabāšanas un realizācijas apstākļi karstajā laikā, laikā no 16. jūnija līdz 9. augustam ārpuskārtas pārbaudījis 467 pārtikas izplatīšanas uzņēmumus, teju 70 % jeb 318 no tiem konstatējot dažādas neatbilstības, lielākoties higiēnas prasību pārkāpumus. Higiēnas prasību pārkāpumi konstatēti 49 % jeb teju pusē pārbaudīto uzņēmumu.


18 % pārbaudīto uzņēmumu konstatēti neatbilstoši pārtikas uzglabāšanas apstākļi, tostarp neatbilstoša gaļas, zvejas un piena produktu uzglabāšanas temperatūra, 17 % - problēmas ar pārtikas preču, pārsvarā – svaigu augļu un dārzeņu, izsekojamību, 10 % pārbaudīto uzņēmumu - problēmas ar marķējumu, norādēm par preču izcelsmi un vispār informāciju par preci, bet 8 % uzņēmumu konstatēti pārtikas produkti ar beigušos derīguma termiņu vai tāds vispār nav bijis zināms, tostarp tādiem augsta riska pārtikas produktiem kā vītinātas zivis, kūpinātas cūkas ribas, marinētas broileru kājas u.c.

14 gadījumos PVD konstatējis nereģistrētu uzņēmējdarbību, tostarp viens tirdzniecības uzņēmums, 11 tirdzniecības vietas (ielu tirdzniecībā, tirgos, mobilās tirdzniecības vietas) un divi sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi.

Līdz apstākļu noskaidrošanai apturēta teju 140 kg, galvenokārt svaigu augļu un dārzeņu tirdzniecība. No tirdzniecības izņemta izplatīšanai nederīga pārtika - gandrīz 930 kg pārtikas produkti un 707 gabalpreces, kam beidzies derīguma termiņš, nav pavaddokumenti vai kas uzglabāti neatbilstošos apstākļos.

Atgādināsim, ka augsta riska pārtikas produkti ir gaļa un gaļas produkti, piens un piena produkti, zivis un zvejas produkti, kulinārijas un konditorejas izstrādājumi.


Avots: PVD

  

Vēl ziņas

Digitālie risinājumi profesionālajā izglītībā: RTRIT un Lietuvas partneru kopīgā panākumu formula
10 superprodukti
AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts