Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

23.10.2020

Iedzīvotāji nodevuši pārstrādei vairāk nekā vienu tonnu pannu un katlu

Divus tūkstošus pannas un vairāk nekā 500 katlus, kas kopā ir vairāk nekā tonna metāla, virtuves piederumu ražotājs Fissman nogādās utilizācijai metāllūžņu pārstrādes uzņēmumam Tolmets.

Virtuves piederumu ražotāja ekoloģiskā programma vides piesārņojuma mazināšanai ir spēkā kopš 7.septembra un ilgs vēl līdz 31.oktobrim, kuras laikā iedzīvotāji tiek aicināti neizmest atkritumos nolietotos, nevajadzīgos virtuves piederumus – pannas un katlus, bet nogādāt tos uz ”Fissman” veikaliem. 

Nodot pārstrādei var jebkura ražotāja, izmēra un veida pannas un katlus. Virtuves trauki nav tikai alumīnijs vai tērauds, bet arī plastmasa un dažādu materiālu pārklājums. 

“Pandēmijas izraisītā krīze ir daudzus pamudinājusi pārkārtot dzīves, tostarp, veicot revīzijas savos mājokļos. Lai arī kvalitatīvi virtuves piederumi kalpo ilgi, tomēr arī to mūžs nav bezgalīgs. Mēs visi saprotam, ka vienkārši izmetot veco pannu vai katlu ikdienas atkritumos, mēs tikai vairojam jaunus atkritumu kalnus, jo metāls dabā nesadalās, tāpēc nolēmām sniegt šo iespēju cilvēkiem, kuriem rūp apkārtējā vide, vienkārši un ērti nodot nevajadzīgo lietu pārstrādei”, stāsta  Fissman Latvijas filiāles direktore Kristīne Ginķo.

Pannu un katlu utilizācijai tiek izmantota lūžņu smalcināmā iekārta, t.s. šreders (schredder). Tālāk pārstrādātie metāllūžņi tiek eksportēti uz tērauda ražotnēm visā pasaulē. Tolmet gada kopējais smalcināšanas un pārstrādāšanas apjoms sasniedz  150 tūkstošus tonnas.

“Mums pieder Baltijas valstīs visjaudīgākais smalcināšanas komplekss, ar kuru tiek veikta metāllūžņu smalcināšana un šķirošana. Gan sākotnējā metāllūžņu smalcināšana, gan to turpmākā šķirošana, atdalot melnos un krāsainos metālus, gumiju un plastmasu, tiek veikta automātiskā režīmā. Tādā pašā veidā notiek arī sadzīves tehnikas utilizēšana,” stāsta Aleksejs Anaņjevs, SIA Tolmet pārstāvis. 




Kristīne Giņķo


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts