Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.01.2012

Iedzīvotāji atzinīgi novērtē vietējo ražotāju gaļas produkciju

Kā liecina socioloģisko un tirgus pētījumu kompānijas “Pontus Dati” veiktā iedzīvotāju ekspress aptauja, cilvēki Latvijā pārtikas tirgū priekšroku dod vietējo ražotāju produkcijai, atzīstot to par kvalitatīvu un garšīgu. Īpašu vērību izcelsmes vietai pirkšanas lēmuma izdarīšanā iedzīvotāji piešķir, iegādājoties gaļas izstrādājumus.

Aptauja veikta ar mērķi noskaidrot, cik lielā mēra iedzīvotāju lēmumu par viena vai cita pārtikas produkta iegādi nosaka tā izcelsmes vieta, kāda nozīme ir kvalitātei, garšas īpašībām, ražotāja labajam vārdam, cenai, kā arī citiem raksturlielumiem. Aptauja tika veikta dažādās pārtikas produktu grupās – piena, gaļas, graudaugu produkti, dārzeņi, augļi.

Kā rāda aptaujas rezultāti, viens no nozīmīgākajiem faktoriem tieši gaļas produktu izvēlē līdzās cenai un garšas īpašībām ir izcelsmes vieta. Izcelsmes vietu kā nozīmīgu faktoru gaļas produktu izvēlē minēja 73% aptaujāto.

“Mēs ģimenē esam iecienījuši SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” produkciju ne tikai tās garšas īpašību dēļ, bet arī tādēļ, ka viņu produkti ir vietējas izcelsmes – zinām, kur lopiņi auguši, ko ēduši. Tas, mūsuprāt, garantē produktu kvalitāti. Tā kā mūsu ģimenē aug mazi bērnu, vēlamies viņiem dot labāko,” skaidro rīdziniece Anita.

Aptauja tika veikta elektroniski un tajā piedalījās nejauši atlasīti 217 cilvēki.

Socioloģisko un tirgus pētījumu kompānija “Pontus Dati”
www.pontus.lv


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts