Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.12.2016

Grandiozs ēdienu festivāls Rīgā

14. janvārī, atklājot Rīgas - Gaujas reģiona titulu Eiropas gastronomijas reģions 2017, Rīgā notiks līdz šim vēl nebijis pasākums gardēžiem – pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls |Stāsts: Ziema|. Ielu ēdiena (Street Food) festivāli ir dzīva un gardēžu atsaucību guvusi tradīcijā Eiropā un citviet pasaulē.

Pasākums notiks pašā Vecrīgas sirdī, Kaļķu un Vaļņu ielās, no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00. Izaicinājumu ziemas spelgonī gatavot savas interpretācijas Latvijas garšas šedevriem pieņēmuši Rīgas labākie šefpavāri. Ēdiens tiks radīts, izceļot Rīgas - Gaujas reģiona raksturīgo ziemas produktu klāstu, apvienojot pirmatnīgo un mūsdienīgo.  

Festivālā apmeklētājus pārsteigs restorāns 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Aqua Luna, Cup&Cino, Entresol, Kaļķu vārti, Kasha Gourmet, Kuk Buk restorāns, Le Dome, Olive oil, Restorāns 3, Ribs&Rock, Rocket Bean Roastery, Tinto un Valmiermuižas vēstniecība Rīgā.

“Šāda tipa festivāls Latvijā norisināsies pirmo reizi. Pasaulē nav daudz ēdiena kultūrai veltītu pasākumu, kas notiek klusākajā un aukstākajā gada sezonā, turklāt brīvā dabā vai pilsētvidē. Tas būs stāsts par Latviju – stāsts par ziemeļnieku spītību, izturību un saikni ar pirmatnējo un autentisko. Festivāls būs  kultūrveidojošs notikums, kuram savas unikalitātes dēļ ir liels potenciāls kļūt par paliekošu un tradicionālu Rīgas kultūras dzīves notikumu,” stāsta Vita Jermoloviča, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja.  

Rīgas - Gaujas reģiona vēstnesis, Valmiermuižas vēstniecības Rīgā un Valmiermuižas klēts līdzās alus darītavai šefpavārs Dzintars Kristovskis par festivāla ideju: “Teju ikviena no mums ir nācies kādam stāstīt, kas un kāds ir Latvijai raksturīgs ēdiens. Latvijas virtuvi var pielīdzināt mūsu ikoniskajam rupjmaizes kārtojumam, kurā vēstures notikumi slāņojuši vienu kultūrslāni uz otra. Mūsu šā brīža galvenais uzdevums ir atgriezties pie apakšējā, paša pirmā slāņa, kam raksturīgas tepat, aiz pilsētas mūriem augušās izejvielas – Latvijas dāsnajos mežos, pļavās, laukos un upēs. Tās garšas palīdz uzburt uguns, kas kurta no mūsu mežos lasītiem zariem un sausajiem kokiem.”

Eiropas gastronomijas reģiona (European Region of Gastronomy) tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus. Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs, pļavās utt. 

Eiropas gastronomijas reģiona titulu ik gadu piešķir diviem vai trim reģioniem. 2017. gadā Eiropas gastronomijas reģiona titulu visu gadu nesīs Rīgas un Gaujas reģions, kā arī Dānijas pilsēta Orhūsa kopā ar Dānijas valsts centrālo daļu un Lombardijas reģions Itālijā. 



Anna Blaua


  

Vēl ziņas

Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus
“Rīgas Melnais Balzams” aktīvi startē ASV tirgū
Rīgā tūristu skaits palielinājies
Restorānu ceļveža White Guide Baltic-30 labākie Baltijas restorāni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts