Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.07.2014

Grandiozi tiek atklāts pasākums Dinner in the Sky

Trešdienas vakarā ar vērienīgu pasākumu Jūrmalā tika atklāts pasaulē populārais gardēžu projekts Dinner in the Sky. Pasākuma atklāšanā viesiem bija iespēja pašiem apgūt slaveno Napoleona laikā radīto Sabrage ceremoniju, iepazīt G.H.MUMM šampanieša 100 punktu protokolu, gastronomijas smalkumus un šefpavāra Mihkela Heinmeta meistarklasi, atrodoties 50 metru augstumā. Kā stāsta organizātori, lai gan pirms pacelšanās praktiski visiem viesiem bija bailes no augstuma, pēc nosēšanās viesi neslēpa savu sajūsmu par notikumu.


Dinner in the Sky atklāšanas pasākumu apmeklēja daudzi Latvijā pazīstami cilvēki: Inese Galante, Sergejs Jēgers, Valdis Birkavs, Marina Dianova, Oskars Barševskis, Irēna Pulkinena, Ingrīda Ūdre, Normunds Sējējs, Aleksandrs Pavlovs, Aleksejs un Jeļeņa Šeiņini un citi.

Drosmīgākie izrādījās Valdis Birkavs un Aivars Borovkovs, kuri brīvi 50 metru augstumā uzņēma fotogrāfijas un pat piedāvāja gaisā pastaigāt pa „klāju”. Savukārt Marina Dianova un Aleksands Pavlovs someljē Jāņa Kaļķa vadībā apguva Sabrage ceremoniju. 

„Sabrage ceremonija ir radusies Napoleona laikā uzreiz pēc Lielās franču revolūcijas. Tajā laikā Napoleona armijas karavīru ekipējuma sastāvdaļa bija viegli zobeni. 

Dažādās pieņemšanās, kuras tajā laikā netrūka, huzāriem bija jāpierāda sava veiklība, atverot šampanieša pudeli ar zobenu. Mūsdienās Sabrage vairāk ir šova elements, kuru demonstrē tikai īpašās reizēs.


 Tomēr nemainīga ir pati ceremonijas ideja - šampanietis ir uzvarētāju dzēriens, kas ir ne tikai jābauda izprotot un sagaršojot šī unikālā dzēriena garšas buķeti, bet tas ir atbilstoši arī jāprezentē”, stāsta vīnzinis Jānis Kaļķis.


Pasākumā viesi dalījās ar saviem stāstiem par to, kā spēja pārvarēt bailes no augstuma, kādi ir bijuši spilgtākie iespaidi no gastronomijas tūrēm un, vai jelkad tie ir piedalījušies līdzīgā projektā. 

Viesi atzina, ka ir pārvietojušies ar gaisa tramvajiņiem, ir apmeklēti dažādi debesskrāpji, kur 80 stāvā, zem atklātas debesis un bez nekādiem norobežojumiem ir baudītas vakariņas, tomēr šādā projektā viņi piedalās pirmo reizi. 
Pasākuma noslēgumā, viesi neslēpa savu sajūsmu atzīstot, ka šis ir bijis viens no pēdējā laika labākajiem piedzīvojumiem, ko katram būtu vērts izbaudīt, jo šī nav tikai pacelšanās un skaistu skatu aplūkošana, bet gan gastronomisks piedzīvojums ar izcilu šefpavāru kulināriem šedevriem, pasaules slavenu šampanieti, kurš ir kalpojis kā kulta simbols neskaitāmām pasaules slavenībām, muzikālu priekšnesumu, kurš dzīvajā tiek atskaņots 50 metrus virs zemes un izcilu komunikāciju, ko nodrošina nepārtraukts dialogs ar komandu, kura dodas ar viesiem un rūpējas par to drošību un labklājibu.  

Dinner in the Sky kopsummā jau ir apceļojis vairāk kā 45 valstis, taču pirmo reizi tas viesojas kūrortpilsētā sniedzot iespēju viesiem pacelties virs jūras. Dinner in the Sky viesosies Jūrmalā vēl tikai 2 dienas, pēc kā vasaras tūri turpinās Tamperē.
Dinner in the Sky projekts tika  radīts, lai sagādātu svētkus cilvēkiem, kuriem patīk izjust dzīvi baudot labākās tās veltes.


Inese Lukaševska

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts