Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.03.2014

Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga 2014 / 2015

Jau trešo gadu Rīgā tiks realizēts projekts - Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga. Tā laikā gan pilsētas iedzīvotāji, gan tās viesi tiks iepazīstināti un tiem tiks dota iespēja nobaudīt gaumīgu, garšīgu un mūsdienīgu Rīgas un Latvijas virtuvi. Katrā no četriem gadalaikiem Rīgas labākie šefpavāri ēdienkartēs vairāk nekā citkārt atvēlēs vietu īpaši izvēlētiem sezonas produktiem.


 

Restorānu īpašajos piedāvājumos sastapsiet gan tādus ierastus produktus kā zirņi, ērkšķogas un medus, gan arī ēdienos retāk sastopamus vai iespējams pat vēl nebaudītus produktus – bisītes,  aronijas, teļa aknas u.c. 

Visi ēdieni tiks pasniegti vēl nebijušās kombinācijās un pārsteigs ne vien gardēžu garšas kārpiņas, bet arī būs patīkams vizuālais baudījums.




Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga ir iespēja ikvienam nodoties šefpavāru neierobežotajai iztēlei un iepazīties ar viņu lielisko sniegumu. Tāpēc nenokavē un dodies nobaudīt kādu no īpašajiem sezonas piedāvājumiem!

Kazaspiena siers.
Ar katru gadu latviešu gatavotais kazaspiena siers arvien biežāk nopērkams zemnieku tirdziņos un lielveikalos. Tas var būt dažāds - svaigs, nogatavināts, apdūmots, drupens. Tas lieliski sader kopā ar zaļumiem, sulīgiem salātiem, pirmajiem redīsiem, ķiplokiem, rupjmaizi, saldskābmaizes grauzdiņu, rapšu vai linsēklu eļļu, ābeles pelniem. 

Pavasarī kazaspiena siers ir lielisks partneris it visam, kas ir zaļš, svaigs un sulīgs. Taču labākie pavāri kazaspiena sieru no salātiem un grauzdiņiem jau sen pārvilinājuši uz deserta trauciņiem, kur krēma, saldējuma un putu piku veidolā tas pārliecinoši apbur ikvienu, izceļot Latvijas ogu un augļu garšu. Vari iztēloties – kazaspiena siera krēms ar smilktsērkšķu mērcīti vai rabarberu salātiem? Mmm...

Zaķskābenes. 
Pēc garās ziemas, pastaigājoties pa mežu, šķiet, ka zaķskābenes varētu saujām plūkt un ēst - tik ļoti gribas izbaudīt pavasarīgo, dzirkstīgo svaigumu! Iespējams, tieši šī iemesla dēļ zaķskābenes no meža ieceļojušas arī piemājas dārzos, pilsētnieku puķupodos un restorānu virtuvēs. 

Acīmredzami, zaķskābeņu salāti, zaķskābeņu piedeva veselības kokteiļiem, pavasara biezzupām, mērcēm, zaķskābene kā apēdams rotājums siera kūkai vai vienkāršs zaļš un trausls atgādinājums, ka ir pienācis pavasaris, ir tā vērtas, lai mēs tās celtu godā.

Bisītes. 
Latviešiem, sēņotāju tautai, bisīte ir kā starta šāviens – pirmā šāgada sēne! Viltīga ne tikai tāpēc, ka pērnajā zālē un koku kritalās grūti pamanāma, bet arī tāpēc, ka nepiemērotos laika apstākļos spēj kļūt par ... indīgu. 

Tomēr lietpratēju rokās šī pirmā pavasara sēne kļūst par delikatesi, bagātinot mērces, zupas, sautējumus, uzkodas, salātus. Iedomājies, mazajā cepurītē koncentrējusies visa pavasara augšanas prieka garša! Savukārt, iesācējiem daudz drošāk pēc bisītēm uz mežu doties rudenī, kad sāk augt bisīšu suga, saukta par bīskapa cepuri. 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts