Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.09.2016

Gardumu tirdziņš Valmiermuižā daudzinās Miķeļdienu

Godinot rudens saulgriežus, 24. septembrī Valmiermuižas pils parkā no plkst. 11.00 līdz 15.00 tiks atzīmētas Miķeļdienas svinības. Tā kā Miķeļdiena ir laiks, kad visiem lielajiem darbiem jābūt padarītiem un laukiem novāktiem, Valmiermuižā jauno ražu savedīs tuvas un tālas apkaimes tirgotāji. 

Sanākušie varēs iepazīt tradīcijas, izmēģināt savas spējas dažādās amatu prasmēs un doties izjādēs zirgu mugurā. Miķelis tiek daudzināts kā alus devējs, tāpēc Valmiermuižas alus darītavas meistari būs sarūpējuši vairākus jaunbrūvējumus, ar ko cienāt svinību dalībniekus.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš „Ar Gardu Muti Valmiermuižā”
Miķeļos ar lielām svinībām un brangu mielastu tiek atzīmēta lielo darbu noslēgšana, galdā tiek celti visi labumi, kas vasarā izloloti. Arī Valmiermuižā sabrauks tuvi un tāli tirgotāji, vedot līdzi savu vasaras pūru. Bagātīgā klāstā būs dārzeņi, sieri, gaļa, zivis un citi gardumui, ar ko mieloties. Amatnieki būs saveduši māla traukus, kalumus, koka darinājumus, lina galdautus un pinumus. Būs arī dažnedažādas krāšņumlietas – rotas, dabīga kosmētika, jostas, sveces un citi amatnieku meistarstiķi. Kā ierasts, ar saviem gardumiem tirdziņa apmeklētājus priecēs kāds Latvijā zināms šefpavārs, sanākušajiem stāstot, kas tad īsti ir patiesās Latvijas garšas. Šoreiz Valmiermuižā viesosies šefpavārs Valters Zirdziņš, kurš rādīs, ko var pagatavot no rāceņiem.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 21. septembrim: info@gardumuti.lv vai pa tālr. 27337798.

Latvisko Miķeļdienas tradīciju izzināšana
Sendienās Miķeļdienas svinības atzīmētas īpaši kupli, jo pēc gara darba posma tā bijusi kā zīme par mierīgāka laika sākumu. Kā šo gadskārtu pareizi nosvinēt, mācīs folkloras kopa „Putni”, kas brauks viesos no Lēdurgas, pūrā vedot tradicionālās dziesmas un rotaļas. Sanākušie varēs piedalīties dažādās tradīciju darbnīcās – iededzināt kokā latvju rakstu zīmes un zīmējumus; vērt krellēs kaltētus ābolus un ogas, lai pēcāk našķotos drēgnos ziemas vakaros; no bišu vaska veidot turziņas, kurās uzglabāt pārtikas produktus; cept maizi rokām darinātā māla krāsnī; izmēģināt prasmes senā akmens alus brūvēšanā un no dažādām dabas veltēm veidot cilvēku figūriņas. Būs arī zirgu izjādes kopā ar Valmiermuižas staļļa saimi.

„Valmiermuižas alus” jaunbrūvējumu un īpašu Miķeļdienas gardumu baudīšana
Miķeļi svinami dabas un lauku veltēm visbagātākajā gadalaikā, un tie ir pielīdzināmi arī ražas svētkiem. Valmiermuižas alus darītava būs sarūpējusi veselus trīs jaunumus, kurus būs iespējams nobaudīt visas dienas garumā. Galdā tiks celts īpaši gadskārtai veltītais Miķeļdienas alus, tumīgais un garšā izteiksmīgi smalkais proves porteris No 7 un aromātā spēcīgais Kokmuižas alus. Arī Valmiermuižas Alus virtuve būs sarūpējusi dažādus Miķeļdienas gardumus.

/Ieeja bez maksas/


MIĶEĻDIENAS SVINĪBU PROGRAMMA
24. septembrī

TIRDZIŅŠ „AR GARDU MUTI VALMIERMUIŽĀ”

TIRGOŠANĀS
11.00 – 15.00 Mājražotāju un amatnieku rudens ražas tirdziņš

MIELOŠANĀS
11.00 – 15.00 Valmiermuižas Alus virtuves sarūpētie Miķeļdienas gardumi
12.00 – 14.00 Garšu meistarklase #zemesgarša ar šefpavāru Valteru Zirdziņu

LUSTĒŠANĀS
11.30 – 13.30 Miķeļdienas tradīciju izzināšana, dziesmas un rotaļas ar folkloras kopu „Putni” no Lēdurgas

DARBOŠANĀS
11.00 – 14.00 Latvju rakstu un zīmējumu iededzināšana kokā
11.00 – 15.00 Maizīšu cepšana pašdarinātā māla krāsnī ar podnieci Līgu Merginu
11.00 – 14.00 Žāvētu ābolu un ogu kreļļu vēršana
11.00 – 15.00 Bišu vaska turziņu veidošana ar zīmolu „Bee in”
11.00 – 15.00 Zīļu un kastaņu cilvēciņu darināšana ar VJC „Vinda”
11.00 – 15.00 Senā akmens alus darbnīca
11.00 – 15.00 Zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā

/Ieeja bez maksas/

Nākamie svētki – Mārtiņdienas svinības un tirdziņš „Ar Gardu Muti Valmiermuižā” 5. novembrī!



  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts