Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.08.2011

Gaidāmajā starptautiskajā izstādē "Riga Food 2011" īpaša uzmanība tiks pievērta bioloģiskajai pārtikai

Kārtējās starptautiskās izstādes "Riga Food 2011" īpašā iezīme šogad būs plašs bioloģisko pārtikas produktu segments.

"Šī gada tendence ir lielā interese par bioloģiski tīriem pārtikas produktiem, kas vērojama no ražotāju puses. Par to, ka interese par šiem produktiem pieaug, liecina fakts, ka izstādē ar bioloģiskajiem produktiem - jogurtiem, sieriem, maizi un citiem - piedalīsies vidējie un lielie uzņēmumi. Līdz šim šādus nišas produktus ražoja mazie uzņēmumi, tomēr pieprasījums pēc bioloģiski tīras pārtikas pieaug tik strauji, ka tai sāk pievērsties arī lielie ražotāji," sacīja izstādes projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Patlaban dalībai izstādē pieteikušies vairāk nekā 540 uzņēmumi no 40 valstīm, prezentējot jaunākos produktus un pakalpojumus. "Riga Food 2011" būs arī 12 valstu nacionālie kopstendi, ko kopīgi veidos Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Moldovas, Čehijas, Bulgārijas, Gruzijas, Kanādas, Francijas un Polijas pārtikas ražotāji. Pirmo reizi izstādē piedalīsies Malaizijas un Tanzānijas uzņēmumi. Prognozējamais izstādes apmeklētāju skaits ir vairāk nekā 30 000 cilvēku.

Šī gada izstādes jaunums būs Gastronomijas festivāls, kas notiks atsevišķā hallē, kurā varēs baudīt dažādu valstu nacionālo virtuvju piedāvājumu, restorānu, bāru un kafejnīcu ēdienkarti.

Savukārt pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par "Riga Food" medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos, kuros noteiks labākos sviesta, biezpiena, kefīra, maizes un medus ražotājus.

Lai radītu oriģinālus un interesantus karstos kokteiļus, kā arī noteiktu labāko Latvijas bārmeni, izstādes laikā 9. septembrī notiks konkurss "Ziemas kokteilis".

"Zinot bārmeņu radošo pieeju savam darbam, karsto kokteiļu konkurss būs gan izaicinājums dalībniekiem, gan neaizmirstams šovs skatītājiem. Konkursantu pagatavojamajam kokteilim ir jābūt pašizdomātam un oriģinālam. Maksimāli pieļaujamais alkoholisko sastāvdaļu skaits kokteilī nedrīkst pārsniegt četras vienības, savukārt obligātā sastāvdaļa ir "Rīgas melnais balzams" vai "Rīgas melnais upeņu balzams". Dalībniekiem atļauts pielietot jebkādas karsēšanas vai sildīšanas metodes, pat atklātu uguni," sacīja Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms. Konkursa degustācijas žūrija vērtēs kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru, izvēlētās karsēšanas vai sildīšanas metodes oriģinalitāti, praktiskumu un drošību, kā arī dalībnieku skatuvisko tēlu.

Ķīpsalā notiks arī bārmeņu sacensības "De Kuyper Latvia Cup 2011", kurās tiks noskaidrots Latvijas labākais bārmenis fleiringa kategorijā, kas ir virtuoza pudeļu, šeikeru, glāžu un citu bāra priekšmetu izmantošana kokteiļu pagatavošanā, lai darītu šo procesu interesantāku skatītājiem. Konkursa dalībniekiem piecu minūšu laikā būs jāpagatavo divi kokteiļi - "Sex on the Beach" un "Apple Martini". Bārmeņu darbu vērtēs kompetenta žūrija, ņemot vērā darba sarežģītību, dažādību, oriģinalitāti, tehnisko izpildījumu, plūdenumu un skatuves tēlu.

Savukārt, lai noteiktu Latvijas labāko vīnzini jeb someljēru un popularizētu vīna kultūru, 8. septembrī notiks 2011. gada Latvijas vīnziņu konkurss, kur labākie vīnziņi sacentīsies dzirkstošā vīna pasniegšanā, stipro alkoholisko dzērienu un vīnu "aklajā" degustācijā, meklēs kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniegs ieteikumus ēdienu un dzērienu saderībā.

Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē – īpašā animācijas stendā varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi aicināti piedalīties seminārā "Latvijas pārtikas nozare starptautiskajā tirgū".

Kā ziņots, kārtējā starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food" notiks no 7. septembra līdz 10. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala". Izstādi rīko "BT1" sadarbībā ar Latvijas Tehnoloģisko centru, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, Latvijas diplomātu klubu un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām.

"Riga Food 2011" atklās 7. septembrī plkst. 11.

Izstādes darba laiks: 7. septembrī no plkst. 10 līdz plkst. 18., 8. septembrī un 9. septembrī - no plkst. 10 līdz plkst. 19, bet slēgšanas dienā 10. septembrī - no plkst. 10 līdz plkst. 17.

Biļešu cenas – 7. septembrī 6 Ls, 8-10. septembrī – pieaugušajiem 3 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2,50 Ls. Ģimenes biļete sestdien,10. septembrī – 9 Ls (2 pieaugušie, 2 bērni līdz 18 gadu vecumam).

Pērn "Riga Food 2010", kas notika no 8. līdz 11. septembrim, piedalījās 537 pārtikas ražotāji no 39 valstīm.

Ieva Kļaviņa

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts