Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.02.2020

Future of Food hakatons notiks 18. un 19. februārī

No 18. līdz 19. februārim Rīgā norisināsies hakatons Future of Food, kurā dalībnieki meklēs un piedāvās jaunas idejas pārtikas nozarē.

Hakatona ietvaros divu dienu garumā dalībnieki izstrādās idejas četros virzienos: pārtikas atkritumi (food waste), plastmasas ierobežošana, jaunā pārtika (new food) un digitalizācija.

Idejas izstrādāt palīdzēs starptautiski mentori ar pieredzi pārtikas nozarē, uzņēmējdarbībā un tehnoloģiju vidē.

Starp apstiprinātajiem hakatona mentoriem ir Sauli Bohms (Sauli Böhm), pārtikas nozares jaunuzņēmuma "ResQ Club" vadītājs; Juhani Mikānens (Juhani Mykkänen), plaši pazīstamā servisa "Wolt" līdzdibinātājs; Šantele Engelena (Chantal Engelen), pārtikas nozares jaunuzņēmuma Kromkommer līdzdibinātāja, Sabīne de Vitte (Sabine de Witte), Nīderlandes jaunuzņēmumu asociācijas pārstāve un pieredzējusi eksperte mārketingā; Sandra van Kampena (Sandra van Kampen), pārtikas industrijas uzņēmuma De Schaal van Kampen dibinātāja, Anna Andersone, uzņēmēja un Riga TechGirls pārstāve. Hakatonu vadīs Kalums Kamerons (Calum Cameron), jaunuzņēmumu mentors.

Future of Food hakatona ietvaros pulcēsies studenti, pētnieki, pārtikas nozares pārstāvji, uzņēmēji un eksperti, kuri kopīgi diskutēs par esošajiem izaicinājumiem nozarē, smelsies iedvesmu un izstrādās jaunas idejas ar potenciālu uzlabot pārtikas nozari, kā arī attīstīs jaunas pieejas, izmantojot digitalizācijas un tehnoloģiju iespējas.

Sadarbībā ar Rimi trīs komandas, kuras hakatona ietvaros piedāvās visspēcīgākas idejas, dalīs galveno balvu - 10 000 eiro - kas darbosies kā sākuma kapitāls, lai turpinātu izstrādāt piedāvātās idejas.

Papildus galvenajai balvai vienam uzvarētāju komandas dalībniekam tiks nodrošināta iespēja bez maksas apmeklēt tehnoloģiju konferenci The Next Web, kas norisināsies Amsterdamā 18. un 19. jūnijā.

"Plastikāta iepakojumu mazināšanu un atbildīga pārtikas patēriņa veicināšanu esam izvirzījuši kā vienus no galvenajiem attīstības fokusa punktiem. Dažādi digitālie un tehnoloģiskie risinājumi ir galvenie priekšnosacījumi, kas pēdējo pāris gadu laikā ir palīdzējuši mazināt pārtikas nozares ietekmi uz vidi.

Tomēr ļoti daudzās jomās joprojām nav plaši izmantojamu risinājumu. Tāpēc jāveido cieša sadarbība ar dažādu nozaru radošajiem prātiem, lai iegūtu svaigu skatījumu uz vides problēmjautājumu risināšanu. Šeit ir runa ne tikai par finansiālu atbalstu, bet arī pieredzes apmaiņu un nozares resursiem, lai inovācijas maksimāli ātri pārtaptu par reāliem risinājumiem zaļākai ikdienai," skaidro Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte.

Hakatons norisināsies Rīgā no 18. līdz 19. februārim, tieši pirms jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences TechChill.

Hakatonu Future of Food organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, EIT Food Hub Latvia, Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabrika un Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā.



Avots: DB

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts