Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.09.2014

Fazer grupa ceptuvē Latvijā investēs vairāk nekā 5 miljonus eiro

Lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti, Fazer investēs jaunas ražotnes izveidē un esošās maiznīcas paplašināšanā Ogrē. Vienlaikus šī procesa ietvaros tiks veiktas izmaiņas ražošanā visā Baltijā. Fazer turpinās attīstību visos trijos Baltijas valstu tirgos, ražotnes pilnībā pārceļot uz Latviju un Lietuvu.

“Situācija maizes tirgū ir ļoti izaicinoša - izmaksas turpina pieaugt, vienlaikus maizes patēriņš samazinās. Kopējās ražošanas jaudas maizes tirgū Baltijā ir lielākas nekā tirgus pieprasījums, tāpēc, lai nostiprinātu savu konkurētspēju, esam pieņēmuši lēmumu veikt strukturālas izmaiņas ražošanas procesa organizācijā. Tallinas ceptuves ražošanas līnijas tiks pārceltas uz Ogres un Kauņas maiznīcām, Tallinas ražotne nākamajā gadā tiks slēgta,” skaidro Fazer Bakery biznesa rīkotājdirektors Petri Kujala.  

Kopumā Latvijā Fazer investēs vairāk nekā 5 miljonus eiro, izveidojot aptuveni 40 jaunas darbavietas Ogres maiznīcā. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt 2015. gada rudenī. 

 “Mēs paplašinām savu ražotni Ogrē - plānotās investīcijas nodrošinās mums jaunas iespējas un nostiprinās Fazer produktu konkurētspēju Baltijas tirgū. Jaunā ražotne strādās eksportam un vienlaikus mums būs iespēja piedāvāt jaunus produktus arī pircējiem Baltijā. Mūsu mērķis ir ilgtermiņā nodrošināt patērētājus Baltijas valstīs ar augstas kvalitātes produkciju. Mēs godājam vietējās tradīcijas un vienlaikus meklējam iespējas piedāvāt jaunas garšas un formātus,” komentē Fazer Bakery Baltic rīkotājdirektors Mindaugas Snarskis.

Ražošanas efektivitātes paaugstināšanas plāna ietvaros ražošanas līnijas no Tallinas maiznīcas tiks pārvietotas uz Ogres un Kauņas maiznīcām. Tallinas ražotni plānots slēgt 2015. gada aprīlī, tās slēgšana skars ne vairāk kā 95 ražotnes darbiniekus.



Baiba Gulbe

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts