Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

30.08.2011

„Farm Frites atbalsta konkursus „Latvijas 2011. gada pavārs” un „Latvijas pavārzellis 2011” izstādē „Rīga Food””

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2011” 8.septembrī notiks konkurss „Latvijas pavārzellis 2011” un 9. septembrī konkurss “Latvijas 2011. gada pavārs”, ko rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT.

Lai pieteiktos konkursam “Latvijas 2011. gada pavārs”, dalībniekiem līdz 1. augustam bija jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no svaigas reņģes filejas un āboliem. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam, kas gatavots no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļuva astoņi labākie dalībnieki.
Māris Astičs («Royal Square Holel» restorāns «Desiderata»),
Juris Dukaļskis (restorāns «Kaļķu vārti»),
Artūrs Freibergs (SIA «Botanica»),
Valdai Medne (SIA «Tērbatas steiki»),
Jevgenijs Ponomarjovs (restorāns «Palete»),
Jānis Rozenbergs (restorāns «Kaļķu vārti»),
Ksenija Ursu (restorāns «K.I.D.*»),
Kārlis Visockis («Tallink Hotel Riga»).

Uz konkursu «Latvijas pavārzellis 2011»  organizātori ir saņēmuši septiņus pieteikumus un visi pretendenti tiksies konkursa finālā 8. septembrī:
Aleksandrs Astapčiks («Royal Square Holel» restorāns «Desiderata»),
Artjoms Černorižs (restorāns «Palete»),
Robert Krasiļņikovs («Grand Palace Hotel»),
Vladimirs Kravecs (SIA «Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola»),
Artūrs Maskalis (restorāns «Kaļķu vārti»),
Alīna Vasiļjeva (Jelgavas Amatu visdusskola; SIA «Bruno Chaperon Consulting»),
Dzintars Zariņš (Restorānu servisa skola; SIA «Hotel Bergs»).

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Konkursa „Latvijas 2011. gada pavārs” uzvarētājs saņems arī naudas balvu – Ls 500.

2010. gadā Latvijas gada pavāra titulu ieguva restorāna «Kaļķu vārti» pavārs Viesturs Lasmanis, savukārt 2009. gadā – Terēze Kondrate no viesnīcas “MaMa” restorāna.

Konkursu sarīkošana nebūtu iespējama bez mūsu sadarbības partneru atbalsta, tādēļ sakām lielu paldies kompānijai Farm Frites un pārējiem uzņēmumiem, kuri piedalās konkursu organizācijas veiksmīgā norisē!

Informācija par konkursiem atrodama biedrības “Pavāru klubs” mājas lapā www.pavaruklubs.lv.


Dana Gritāne,
konkursa “Latvijas 2011. gada pavārs” rīkotāja


  

Vēl ziņas

Pasaules slavenākajā pavāru konkursā Bocuse d’Or Eiropa piedalījās Latvijas komanda
Trīs drosmīgie Maskavā: biznesa stundas no restorāniem, kuri atvērās krīzes laikā
Pētījums: 41% Latvijas iedzīvotāju pandēmijas iespaidā ir mainījis savus ikdienas ēšanas paradumus
Notiks Cēsu rudens restorānu nedēļa
Latvijas konditorejas fabrika Pobeda Confectionery iekļauta pasaules TOP 5 sarakstā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts