Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.08.2011

Elektroniskās ēdienkartes veic revolūciju restorānu biznesā

Tehnoloģijas ir panākušas, ka darbinieku pakalpojumu serviss kļūst novecojis - ceļojumu aģentus, pārdevējus un citus pamazām aizvieto mākslīgais intelekts. Vai nākamie būs viesmīļi?

Tehnoloģiju uzņēmums E la Carte ir izdevis ierīci, kas tika gaidīta jau labu laiku atpakaļ. Principā tā ir Apple iPad masīvāka versija, kas ļauj jums ar skārienjūtīgā ekrāna palīdzību izskatīt visu restorāna ēdienkarti, pasūtīt ēdienu un pat samaksāt savu rēķinu.

Pagaidām šīs ierīces izplatība norobežojas tikai ar ASV, kur aptuveni 20 restorāni ir tikuši pie ekskluzīvās elektroniskās ēdienkartes, taču pēc tās jau ir izveidojusies pamatīga restorānu īpašnieku rinda. Tiek prognozēts, ka ASV ir tikai sākums un, kā ar daudziem jaunievedumiem, arī E la Carte būs nepieciešams kāds laiks, kamēr tas iekaros arī Eiropas un citus tirgus.

Viens no iemesliem, kādēļ restorāni tik ļoti vēlas to iegūt savā īpašumā, ir fakts, ka elektroniskās ēdienkartes izmantošana ir ievērojami palielinājusi restorānu ienākumus.

Tās priekšrocības ir mobilitāte un ēdiena pasūtīšanas vienkāršošana. („Vai vēlaties klāt arī salātus tikai par 3 latiem? Šeit ir jauks attēls ar piedāvātajiem salātiem. Viss, kas jums jādara, ir jānospiež šī poga.”)

Jūsu pasūtījums uzreiz tiek nosūtīts uz virtuvi, kā rezultātā nevar būt tādi pārpratumi kā nozaudēts pasūtījums un tamlīdzīgi. Turklāt, kamēr jūs gaidāt savu pasūtījumu, ierīcē iespējamas arī vairākas izklaides, kā viktorīnas un spēles.

Tajā pašā laikā E la Carte nenodrošina pilnīgu dzīvā servisa pazušanu, jo ēdienu jums tomēr atnesīs cilvēks, kas nozīmē, ka arī dzeramnauda nekur nepazudīs.

Gaidām E la Carte arī Latvijā!

  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts