Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.08.2012

Eksperti starptautiskā konferencē spriedīs par uztura un veselības aktuālajiem jautājumiem

No šā gada 4. līdz 6. septembrim Rīgā notiks Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes organizētā starptautiskā zinātniskā konference „Uzturs un veselība”. Konferences programmā paredzētas kā ārvalstu, tā Latvijas speciālistu un zinātnieku lekcijas, plenārlekcijas un stenda ziņojumi par tēmām „Uzturpolitika”, „Sabiedrības veselība”, „Uzturs cilvēka dzīves laikā”, „Klīniskā uzturzinātne”, „Jaunā un funkcionālā pārtika”.

Konference „Uzturs un veselība” ir pirmais šāda līmeņa un mēroga pasākums ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Tās mērķis ir sniegt iespēju Latvijas zinātniekiem un speciālistiem iepazīstināt ar saviem pētījumiem un to rezultātiem, savukārt uzaicinātajiem vieslektoriem – iezīmēt uzturzinātnes svarīgāko tēmu un aktuālāko problēmu starptautisko kontekstu. Konferencē paredzēta arī aktīva Latvijas starpaugstskolu maģistra programmas „Uzturzinātne” akadēmisko mācībspēku un absolventu (arī studentu) dalība.

Konferences organizācijas komitejas priekšsēdētāja, starpaugstskolu maģistra programmas „Uzturzinātne” direktore Latvijas Universitātes asociētā profesore Ida Jākobsone: „Mēs ļoti ceram, ka konference būs nozīmīgs forums zinātniskai diskusijai un informācijas apmaiņai, dzīvotspējīgu ideju attīstībai, kā arī būtiska iniciatīva jauno zinātnieku un studentu, kā arī pieredzējušo zinātnieku tālākai starptautiskai sadarbībai uzturzinātnes un veselības jomā.”

Konference „Uzturs un veselība” savā ziņā ir likumsakarīgs un loģisks starpaugstskolu maģistra programmas „Uzturzinātne” turpinājums. Šai programmai aizsākums meklējams 2003. gadā, kad Fonds medicīnas izglītības un zinātniskās izpētes atbalstam nāca klajā ar ideju un iniciatīvu par tās nepieciešamību. Programmai šo gadu laikā jau bijuši pieci absolventu izlaidumi, proti, šobrīd Latvijā ir jau ap 120 uzturzinātnes maģistru. 

Fonda medicīnas izglītības un zinātniskās izpētes atbalstam valdes priekšsēdētājs Dins Šmits: „Man ir īpašs prieks un gandarījums, ka mēs tajā  tālajā 2003. gadā sniedzām sākotnējo impulsu un finansējumu, saskatot šīs programmas nozīmi un dzīvotspēju. Saprotams, ka mums šķita pašsaprotami atbalstīt arī šo konferenci. Starp citu šajā akadēmiskajā gadā Augstākās izglītības padomes īstenotajā Eiropas Savienības projektā „Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai” pēc starptautiska līmeņa ekspertu vērtējuma programma „Uzturzinātne” ir iekļauta pirmajā grupā un ir uzskatāma par ilgtspējīgu. Nākamais solis – doktorantūras programma, kas nepieciešama, lai Latvija varētu kļūt par Baltijas uzturzinātnes izcilības centru.”

Konferences norises vietas ir Latvijas Universitātes Lielā aula un Mazā aulā, kā arī Ķīpsalas starptautiskais izstāžu centrs.

Detalizēta konferences programma un dalībnieku saraksts pieejams interneta vietnē: 
www.lu.lv/nutritionandhealth.

Ida Jākobsone, Latvijas Universitātes asociētā profesore 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts