Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.06.2019

Dodies Kulinārā ceļojumā pa Latvijas reģioniem!

Lai tūristiem, kas ceļo pa Latvijas reģioniem, vieglāk un patīkamāk orientēties informācijā par konkrētās apkārtnes kulinārajām tradīcijām un iespējamām apskates vietām, ir izdotas reģionālo maršrutu lapas. Katrā sīkāk aprakstīts par reģiona kulināro mantojumu un vēsturi, un kartēs piedāvāts maršruts ar 36 apkārtē esošajiem Livonijas garšas dalībniekiem un citiem apskates objektiem. 

Kopā izveidoti pieci dažādi maršruti, un tos var mērot sev tīkamā veidā - ar auto, velosipēdu vai ejot kulinārā pārgājienā.  Dodies uz Kurzemes pusi pa Brīvības un Jēkaba ceļiem,  lai nogaršotu gardos sklandraušus vai mācītos gatavot tradicionālus kurzemnieku ēdienus kopā ar Suitu sievām. 

Ar svaigi ceptu rudzu ierauga rupjmaizi cienās Vidzemes pusē. Tur graudu ceļam iespējams izsekot pa Baltijas un Gaismas ceļiem. Toties Līvu ceļš izvedīs cauri gandrīz visai Latvijas piekrastei, kārdinot ar nupat gatavotas zivs smaržu.  

Kopā izveidoti pieci dažādi maršruti, un tos var mērot sev tīkamā veidā - ar auto, velosipēdu vai ejot kulinārā pārgājienā.  Dodies uz Kurzemes pusi pa Brīvības un Jēkaba ceļiem,  lai nogaršotu gardos sklandraušus vai mācītos gatavot tradicionālus kurzemnieku ēdienus kopā ar Suitu sievām. Ar svaigi ceptu rudzu ierauga rupjmaizi cienās Vidzemes pusē. Tur graudu ceļam iespējams izsekot pa Baltijas un Gaismas ceļiem. Toties Līvu ceļš izvedīs cauri gandrīz visai Latvijas piekrastei, kārdinot ar nupat gatavotas zivs smaržu.  



Maršrutu lapas PDF un drukātā versijā izdotas latviešu - angļu valodā, drīzumā gaidāma PDF versija arī latviešu - krievu valodās. Tās bez maksas iespējams saņemt "Lauku ceļotāja" birojā Kalnciema ielā 40, Rīgā.

  

Vēl ziņas

Dinozauru cīņas pavārmākslā izstādē Riga Food 2019
Aicinām nobaudīt konkursā Baltijas kulinārais mantojums gatavotos ēdienus
No 23.-25. augustam Latvijā norisināsies Eiropas street food sacensības
Omāru vēsture
Vjetnamas pangasijas fileja


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts