Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.08.2014

„Dobeles dzirnavnieks” saņem 4,7 miljonu eiro finansējumu

AS „Dobeles dzirnavnieks” parakstījis jaunu aizdevuma līgumu ar AS „Swedbank” par finansējuma piešķiršanu 4 675 000 eiro apmērā graudaugu pārslu un musli ražotnes izveidei Dobelē. Projekta kopējās izmaksas mērāmas 5 300 000 eiro vērtībā, un paredzēts to realizēt līdz 2015. gada novembrim. 

„Esam spēruši pirmo soli pretim jaunam, perspektīvam projektam. Tā rezultātā taps dažādu graudaugu pārslas un musli, kas ir produkti ar augstu pievienoto vērtību. Plānojam, ka aptuveni 70% saražotās produkcijas tiks eksportēti, tādējādi paplašināsim eksporta tirgu,” norāda Kristaps Amsils, AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs. „Savu attīstību arī turpmāk saskatām arvien jaunu produktu izveidē un esošās produkcijas dažādošanā.”

„„Swedbank” un „Dobeles dzirnavnieku” vieno sadarbība jau daudzu gadu garumā, un esam patiesi gandarīti, ka esam partneris Latvijas pārtikas ražotāja attīstības ceļā. Jaunā ražotne ir nākamais solis uzņēmuma preču klāsta paplašināšanā, piedāvājot gan Latvijas, gan eksporta tirgiem daudzveidīgu kvalitatīvu produktu klāstu,” saka Reinis Rubenis, „Swedbank” valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Graudaugu pārslu un musli ražotnes projekts saņēmis pozitīvu lēmumu par ES fondu līdzfinansējumu Latvijas Investīciju Attīstības Aģentūras (LIAA) administrētajā aktivitātē „Augstas pievienotās vērtības investīcijas”. Plānots, ka ES fondu atbalsts veidos 40% no kopējās projekta summas.

Jaunajā ražotnē tiks uzstādītas modernas iekārtas, kas ļaus uzņēmumu pieteikt kā nopietnu tirgus spēlētāju jaunā produktu grupā. Plānots uzsākt visa veida graudaugu pārslu – auzu, miežu, rudzu, kviešu, rīsu, griķu, kā arī dažādu pārslu maisījumu un musli ražošanu.  

Graudaugu pārslu un musli ražotne nav AS „Dobeles dzirnavnieks” vienīgais aktuālais investīciju projekts. Jau zināms, ka 2012.gadā Dobelē tika atklāta vienīgā lieljaudas īsformas makaronu ražotne Latvijā, savukārt 2013.gadā Dobelē tika uzsākta arī spageti ražošana. Pērn tika uzsākts un pašreiz tiek pabeigts darbs arī pie cieto kviešu dzirnavu izbūves. Līdz ar to turpmāk galveno makaronu izejvielu – cieto kviešu mannu – varēs malt uz vietas Dobelē, radot produktam lielāku pievienoto vērtību. 

AS „Dobeles dzirnavnieks” 2013.gadu noslēdza ar 84,8 miljonu eiro apgrozījumu un 2,8 miljonu eiro peļņu. Graudu pārstrādes apjoms bija aptuveni 150 tūkstoši tonnas, savukārt investīcijas ražošanas tehnoloģiskajās līnijās pagājušajā gadā sasniedza 10 miljonus eiro. 




 

Maija Brikmane
 

  

Vēl ziņas

Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus
“Rīgas Melnais Balzams” aktīvi startē ASV tirgū
Rīgā tūristu skaits palielinājies
Restorānu ceļveža White Guide Baltic-30 labākie Baltijas restorāni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts