Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri Konference 21.09.2017

Ziņas

29.01.2015

„Dobeles dzirnavnieka” pastas ražotne iegūst prestižo BRC sertifikātu

AS „Dobeles dzirnavnieks” sertificējis pastas (makaronu) ražotni atbilstoši prestižajam un starptautiski atzītajam britu mazumtirdzniecības uzņēmumu asociācijas British Retail Consortium (BRC) Global Standarts for Food Safety standartam. Sertifikāta iegūšana apliecina produkcijas kvalitāti, nekaitīgumu un tās piegādātāju uzticamību. 

Iegūtais sertifikāts apliecina „Dobeles dzirnavnieka” izveidotās kvalitātes un nekaitīguma vadības sistēmas atbilstību, kā arī labas ražošanas un higiēnas prakses ievērošanu atbilstoši BRC standartam. 

Liela daļa mazumtirdzniecības uzņēmumu Latvijā, kā arī citur Eiropā un pasaulē izvēlas sadarboties ar ražotājiem un piegādātājiem, kuru produkcija sertificēta atbilstoši šim standartam.

„Eksports ir viena no mūsu prioritātēm, līdz ar to tuvāko pāris gadu laikā plānojam turpināt arī citu ražotņu sertificēšanu. 

Pasaulē novērtētāko sertifikātu iegūšana paver ne tikai jaunu eksporta tirgu apgūšanu, tas ir apliecinājums mums pašiem un arī vietējiem klientiem, ka strādājam atbilstoši augstākajiem kvalitātes standartiem,” saka Kristaps Amsils, AS „Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs. „BRC sertifikāta iegūšana pārtikas ražošanas nozarē ir kā atzinība sportistam starptautiskās sacensībās – godpilno apliecinājumu iegūst tikai labākie, kas uz to mērķtiecīgi tiekušies un strādājuši.” 

„Dobeles dzirnavnieka” pastas ražotne tika atklāta 2012. gadā. Savukārt 2013. gadā uzņēmums atvēra spageti ražotni, bet pērn – cieto kviešu graudu dzirnavas. 

BRC standarts atbilst CIES globālajai pārtikas nekaitīguma iniciatīvas (Global Safety Initiatives by CIES) kritērijiem. Tajā iekļauti 400 mazumtirdzniecības uzņēmumu, aptverot aptuveni 200 000 veikalu un iesaistot ražošanas uzņēmumu augstāko vadību. Standarts atbilst pārtikas jaunākās nekaitīguma nodrošināšanas pieejām un metodoloģijai. Tajā ietilpst kvalitātes vadības sistēmas, HACCP sistēmas, Labas ražošanas prakses (Good Manufacturing Practice – GMP), Labas laboratorijas prakses (Good Laboratory Practice – GLP) un Labas higiēnas prakses (Good Hygiene Practice – GHP) prasības.

BRC sertifikāta iegūšana ir daļa no uzņēmuma izvirzītajiem mērķiem. Citas uzņēmuma ražošanas vienības patlaban ir sertificētas atbilstoši ISO 22000, ISO 9001, GMP B2 standartiem. Uzņēmuma transports sertificēts atbilstoši standartam GMP B4.1, savukārt pavisam nesen uzņēmuma 30 ražotie produkti, tostarp pasta, saņēma atļauju izmantot nacionālās kvalitātes zīmes „Zaļā karotīte” un „Bordo karotīte”.




Maija Brikmane

  

Vēl ziņas

Rudens ražas svētki 23. septembrī
Finanses. Plāno palielināt nodokļus ātro kredītu aizdevējiem
airBaltic iekšzemes reiss starp Rīgu un Liepāju būs arī ziemā
Vai mencas un reņģes būs pietiekami
“Jaunpils pienotavas” produkti ir pieprasīti gan vietējā, gan eksporta tirgos


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts