Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.08.2019

Dinozauru cīņas pavārmākslā izstādē Riga Food 2019

4.septembrī izstādē Riga Food 2019 pavāru ringā kāps, kā viņi paši smejot saka, – dinozauri – Latvijā iemīļoti pavāri – Lauris Aleksejevs, Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis un Ingmārs Ladigs. Seši pieredzējušie šefpavāri sacentīsies par Latvijas labākā meistarpavāra titulu. Tās tik būs emocijas!

 “Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu pagatavot brīnišķīgus ēdienus demonstrēs Latvijā iemīļoti šefpavāri ar pamatīgu darba stāžu. Tā būs aizraujoša cīņa starp sešiem lieliskiem meistariem, taču vienlaicīgi arī domubiedru un draugu tikšanās ar mērķi attīstīt Latvijas kulināriju. Nepalaidiet garām šo lielisko un spraigo šovu!” – tā “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Pasākumā sacentīsies viens no biedrības Pavāru klubs dibinātajiem, Bibliotēkas Nr.1 šefpavārs Māris Jansons, restorāna 36. Līnija šefpavārs Lauris Aleksejevs, Valtera restorāns īpašnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš, restorāna Entresol šefpavārs Raimonds Zommers, Fish House Brasserie de Luxe šefpavārs Jānis Zvirbulis un Ladig’s cafe šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Pavāru sacensības Latvijas Meistarpavārs 2019 notiks 4. septembrī Riga Food 2019 hallē Nr. 1 no plkst. 14.00 līdz 15.00.

Tikai dažas minūtes pirms starta signāla konkursanti uzzinās melnās kastes produktus, kas obligāti jāpielieto ēdiena pagatavošanā. Katram dalībniekam būs jāpagatvo pamatēdiens sešām personām. Pavāri drīkstaicināt līdzi vienu palīgu, bet ēdienu gatavot viņš nedrīkstēs. Ķīpsalā varēs sekot līdzi aizraujošai cīņai vienlaikus sešās virtuvēs, sajust konkurences garšu un neviltotas emocijas, kā arī vērot šefpavāru attiecības ar palīgiem un žūrijas locekļiem.

Viens no sacensību Latvijas Meistarpavārs 2019 dalībniekiem Valters Zirdziņš uzsver, ka svarīgi ir nevis vienkārši izdarīt, bet gan paveikt labāko, ko vari: “Īsts pavārs vienmēr meklē un tiecas pēc labākā, viņam ir sava filosofija, raksturs un sapņi, kas atspoguļojas radītajā ēdienā!”

Labāko šajā sacensībā noteiks profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nelissens (Jo Nelissen) no Belģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille), Vladislavs Djacuks un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas. Žūrijas locekļi vērtēs ēdiena noformējumu, kompozicionālo krāsu un formu vienotību, garšas un produktu saderību, smaržas, garšas un konsistences atbilstību, tehnisko meistarību un darba organizēšanu, kā arī jaunradi.

Vēl 4. septembrī izstādē Riga Food 2019 notiks konkursi Latvijas pavārs 2019 un Latvijas pavārzellis 2019, 5. septembrī izstādes apmeklētāji varēs just līdzi pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse d’Or Latvijas nacionālajai atlasei, bet 6. septembrī atbalstīt Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkursa Baltic Culinary Heritage 2019 un Baltijas skolu konkursa Baltic Student Chef Zero Waste Challenge dalībniekus. Detalizētu Riga Food 2019 pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Kā zināms, no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums –  izstāde “Riga Food 2019”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.

Riga Food rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Papildu informācija:

Aiga Kupre-Vociša, BT 1 Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr.: +371 26591588, e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv

Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore

Tālr.: 67065011, e-pasts: inese.libere@bt1.lv


Saistītie raksti

Bocuse d”Or nacionālā atlase un citi nozīmīgi pavāru konkursi no 4.09.19.- 6.09.19.

Zināmi konkursanti, kuri startēs Bocuse d'Or Latvija 2019 nacionālajā atlasē


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts