Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.11.2015

Dietologi iesaka vairāk uzturā lietot kliju izstrādājumus

Kā norāda ārsti un dietologi, veselības profilaksei un imunitātes stiprināšanai šajos mainīgajos laika apstākļos uzturā ieteicams lietot kliju izstrādājumus, kas satur vērtīgās olbaltumvielas, taukvielas, fosfolipīdus, šķiedrvielas, folijskābi, minerālvielas un vitamīnus, palīdzot uzlabot ne tikai veselību, bet arī izskatu.

Šobrīd arvien vairāk cilvēki saskaras ar dažādā saaukstēšanās slimībām un vīrusiem, kas, iestājoties vēsākam laikam, tikai pieaugs. Lai pasargātu sevi un savu ģimeni, ārsti iesaka stiprināt organismu, un imūnsistēmu – vairāk sportot un nodrošinās veselīgu, pilnvērtīgu uzturu. Klija un tās saturošie produkti ir vieni no tiem, kuru regulāra lietošana ļauj uzlabot cilvēka izskatu un veselību, kā arī palīdz izvairīties no daudzām nopietnām slimībām.

Cilvēki ir labi informēti par veselīga uztura pamatnoteikumiem, par ko liecina to ēšanas paradumi. Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte, “arī, izvēloties cepumus un našķus, cilvēki domā par savu veselību. Īpaši šajā rudens sezonā lielāka piekrišana ir kliju un auzu cepumiem, jo tie ir ne tikai garšīgi, bet var nodrošināt arī labu veselību un imunitāti.”

Svarīgi kliju produktus, piemēram, cepumus lietot uzturā regulāri, tādējādi sakārtojot organisma gremošana sistēmu un nodrošinot to ar nepieciešamajiem vitamīniem, olbaltumvielām un šķiedrvielām. “Vecāki saviem bērniem uz skolu ik dienas dod līdzi pāris kliju cepumus, jo tie mazina izsalkumu un kalpo kā vitamīnu deva. Nav nepieciešams papildus iegādāties sintētiskos vitamīnus, ” norāda Ligita Liepiņa – Eglīte.



Ligita Liepiņa – Eglīte

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts