Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.03.2017

Dārzkopība „Urbānā pavasara” ietvaros Kalnciema kvartālā

Sestdien, 25. martā no plkst. 10:00-16:00, paralēli zemnieku un amatnieku tirgum, norisināsies īpaša darbnīca, kurā būs iespēja gan uzzināt vairāk par partizānu dārzkopību, gan pašiem gatavot sēklu bumbas. Turklāt būs iespēja piedalīties garšaugu sēšanas darbnīcā.

No plkst. 11:00 – 14:00 Vīnu veikala zālē norisināsies projekta „Urbānais pavasaris” darbnīca plašai publikai sadarbībā ar biedrību „Homo ecos”. Būs iespēja izgatavot sēklu bumbas, kā arī „Homo ecos” entuziasti pastāstīs par to, kas ir „partizānu dārzkopība” un kādas citas interesantas apzaļumošanas iniciatīvas tiek novērotas pasaulē, piemēram, par „The High Line” dārzu Manhetenā.
Partizānu dārzkopība ir kustība, kas aizsākusies pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados Ņujorkā un vēlāk kļuva populāra daudzās valstīs. Šīs kustības dalībnieki savu "zaļo" domu pauž apzaļumojot pilsētvidi neparastā veidā - "pa kluso". 

Savukārt Kalnciema kvartāla pagalmā no plkst. 11:00-15:00 radošajā darbnīcā z/s „Vārpa”palīdzēs bērniem iesēt garšaugus un iedēstīt dažādus stādiņus, kurus varēs ņemt līdz un audzēt uz savas palodzes.

Līdz 28. martam Kalnciema kvartāla galerijā apskatāma Annas Ceipes izstāde - instalācija skulptūru dārzā “Nesalaužamais paliek klusējot”. Galerija atvērta katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 10:00 līdz 20:00.

“Urbānais pavasaris” norisinās no 3.-29. martam, piedāvājot plašu pasākumu programmu: lekcijas par aktuālām dārzkopības tēmām plašai publikai un radošas nodarbes ģimenēm ar bērniem. Programma tapusi sadarbībā ar LU Botānisko dārzu, pateicoties arī Rīgas domes līdzfinansējumam. 

Visi pasākumi notiek bez ieejas maksas.

 

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts