Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.05.2014

Dārzeņu pārstrādes sezona “Spilvā” ir sākusies!

Paredzēts iepirkt 150 tonnas skābeņu un uz sezonas laiku atvērt papildu 25 darbavietas

Šonedēļ uzņēmumā “Spilva” sākusies dārzeņu iepirkumu un pārstrādes sezona. Jau tradicionāli pirmās Latvijas dārzu veltes, kas gatavas konservēšanai, ir skābenes. Šogad paredzēts iepirkt 150 tonnas skābeņu, kas tiek piegādātas galvenokārt no Cēsu novada. Kopējie “Spilvas” plāni šai sezonai paredz dārzeņu iepirkumu 650-700 tonnu apmērā.

Aizvadītās dārzeņu sezonas ražas “Spilvā” iepirktas 674,7 tonnu apjomā, no kā lielāko apjomu veidoja skābenes, kabači, gurķi, mārrutki, saldie pirpari, baklažāni, pelēkie zirņi, sīpoli. 

Šosezon dārzeņu pārstrādes apjoms paredzēts līdzīgs; šīs sezonas plānotās lielākās dārzeņu iepirkumu pozīcijas ir – skābenes (150 tonnas), gurķi (138 tonnas), kabači (33 tonnas), saldie pipari (18 tonnas), sīpoli (10 tonnas), baklažāni (8 tonnas), ķirbji (8 tonnas). Savukārt mārrutku un pelēko zirņu iepirkuma plāni būs zināmi sezonas gaitā.

“Dārzeņu pārstrādes sezonas aktīvākajā laika posmā “Spilvas” ražotnē Babītes novada Spilvē plānots sezonas darbiem atvērt papildu 25 darbavietas. Paredzētais sezonas darbu laika posms ir 2 mēneši (jūlijs – augusts) – “karstākais” sezonas laika posms, kad “Spilvas” pašu darba resursiem nebūs iespējams tikt galā ar dārzeņu sezonas darbiem – dārzeņu šķirošanu, fasēšanu, konservēšanu,” informē “Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa.



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts