Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

03.10.2012

Darbību uzsāk pirmais Tūrisma pētniecības centrs Baltijā

Šonedēļ tiek atklāts Biznesa augstskolas Turība Tūrisma pētniecības centrs (TPC), kurš darbosies Starptautiskā tūrisma fakultātes (STF) paspārnē un kurā vienkopus pulcēsies pasniedzēji un studenti, lai veiktu tūrisma nozarei nepieciešamus gan zinātniskus, gan praktiskus pētījumus. Šāda veida centrs nozarē ir vienīgais visā Baltijā un tā darbība tiks atklāta ar ievadsemināru rīt, 4. oktobrī, plkst.13.50 Biznesa augstskolas Turība 
1. konferenču zālē.

Centra mērķis ir aktivizēt zinātniskos un lietišķos pētījumus tūrisma un viesmīlības nozarē, veicināt studējošo iesaisti regulāros pētījumos un attīstīt centra darbībā iesaistīto studējošo un docētāju zinātniskās un profesionālās kompetences.

„Patlaban studenti var iesaistīties vairākos pasniedzēju vadītos pētniecības projektos, kā piemēram, par naktsmītņu izmantošanas tendenču izmaiņām pilsētās, par kūrortu un piekrastes attīstību un citos pētījumos. 

Šī tūrisma pētījumu centra viens no uzdevumiem ir veidot ciešāku sadarbību starp tūrisma uzņēmējiem un studentiem tieši pētniecības jomā. Pilnveidojot studentu pētnieciskās iemaņas vienlaicīgi mēs vēlamies veikt nozarei nozīmīgus pētījumus, jo abas puses šādā situācijā būtu ieguvējas. Uzņēmēji iegūtu tirgus pētījumu, savukārt studenti padziļinātu savas zināšanas par kādu tēmu, kā arī izprastu aktuālo tirgus situāciju,” komentē centra vadītāja Aija van der Steina.

Kā stāsta TPC vadītāja, ievadseminārā piedalīsies studenti, mācībspēki un nozares uzņēmēji, lai uzzinātu, kā iespējams iesaistīties centra darbībā, kādi ir ieguvumi iesaistoties tā veiktajos pētījumos un kādi pētījumu projekti jau tagad tiek uzsākti. 
Paredzēts, ka centrā regulāri tiks rīkoti semināri, īstenoti vietēji un starptautiski pētījumi projekti ar tūrisma nozari saistītos biznesa sektoros, kā arī veidota sadarbība starp valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām, reģionālām un profesionālajām tūrisma organizācijām un uzņēmējiem, tādējādi sniedzot ieguldījumu nozares attīstībā visā Latvijā.
 

Dace Kristiāna Ūdre

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts