Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.01.2012

Dabas muzejā notiks izstāde „Āboli ziemas mirdzumā”

No 11. līdz 15. janvārim Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma Latvijā audzētu ābolu izstāde „Āboli ziemas mirdzumā”. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Valsts Augļkopības institūtu.

Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt vairāk nekā 100 ābolu šķirnes un to hibrīdus, starp kurām būs arī pavisam jaunas šķirnes. Visi āboli ir audzēti Augļkopības institūtā Dobelē, taču izstādē tie būs sadalīti pēc šķirņu izcelsmes valstīm un reģioniem.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāts jaunais Latvijā audzēt ieteicamo šķirņu saraksts. Katru izstādes dienu ir plānotas speciālistu konsultācijas. Notiks labāko šķirņu degustācija, kā arī varēs iegādāties Augļkopības institūta dārzos izaudzētos ābolus un institūta Eksperimentālā pārstādes ceha produkciju (žāvēti āboli, sukādes, sulas un sīrupi).

Dabas muzeja un Augļkopības institūta organizētās Latvijas ziemas augļu izstādes ir ikgadēja tradīcija. Izstādes ir atgādinājums par to, ka Latvijā ir savs ziemas auglis – ābols, ko var izaudzēt un uzglabāt bez konservantiem. Tas ir aicinājums izvēlēties Latvijā audzētus ābolus, kas ar savu uzturvērtību, garšu un smaržu ir pārāki pār lielu daļu no importētās produkcijas.

Aukstajā laikā svaigiem augļiem, tostarp āboliem, ir obligāti jābūt Latvijas iedzīvotāju ikdienas ēdienkartē. Āboli ir nozīmīga veselīga uztura sastāvdaļa, kas nodrošina cilvēka organismu ar pektīnvielām, šķiedrvielām, antioksidantiem, organiskajām skābēm, minerālvielām (kālijs, fosfors, mangāns, kalcijs, dzelzs), C un B grupas vitamīniem. Ābolu lietošana uzturā pozitīvi ietekmē cilvēka organisma funkcijas, piemēram, ābolu diēta samazina lieko svaru, palīdz sirds un asinsvadu slimību gadījumos. 


Izstādes atklāšana notiks 11. janvārī plkst. 12:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!



Ilze Štrassere,
Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts