Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.09.2011

Dabas muzejā Dabas vakars – „Sēnes un latvieši”

29. septembrī plkst. 18:00 Latvijas Dabas muzejs aicina ikvienu sēņotāju un tos, kas par tādiem vēl tikai vēlās kļūt uz Dabas vakaru – „Sēnes un latvieši”, kas notiks sadarbībā ar Latvijas Mikologu biedrību.

Latvieši sevi uzskata par labiem sēņu pazinējiem un vispār lieliem sēņu cienītājiem. Vai tas tā patiešām ir? Pasākumā varēs iepazīt ne tik vien sēņu daudzveidību Latvijā, bet arī uzzināt par praktiskām lietām – kulināre Lolita Šelvaha stāstīs par sēņu kā uztura vērtību un to pagatavošanas veidiem, bet kopā ar saimniecības „Dulbeņi” šitake audzētāju Aigitu Milovankinu būs iespēja iepazīt latviešiem eksotiskāku sēni – šitake un uzzināt, kā to audzē.

Pasākumā piedalīsies arī viesis Mārtiņš Osis no Kanādas, kurš pastāstīs par Albertas Mikologu biedrības darbu un parādīs dažas šīs valsts skaistāko sēņu fotogrāfijas.

Vakaru pie tējas tases vadīs Latvijas Dabas muzeja Izglītības nodaļas un vienlaikus Latvijas Mikologu biedrības vadītāja Diāna Meiere. Pasākums notiks latviešu valodā un tā norise 6. stāva konferenču zālē.

Ieejas maksa: 1Ls. Uz Dabas vakariem var iegādāties arī abonomentus visai sezonai.

27. oktobrī nākošā Dabas vakaru tēma – „Ragi un kā pie tiem tikt”. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apskatīt zooloģijas ekspozīcijas jaunāko ekspozīcijas daļu „Latvijas savvaļas dzīvnieku ragi”. Atgādinām, ka turpmāk tie, kuri interesējas par dabaszinātnēm, atklājumiem un zinātnes jaunumiem, Dabas vakarus muzejā varēs apmeklēt katra mēneša pēdējā ceturtdienā.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


Lāsma Vagoliņa,
Latvijas Dabas muzeja
Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļa

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts