Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.03.2016

“COD” - pirmais robata restorāns Baltijā

Restorānu grupa “Zivju lete” marta sākumā Rīgā atvērusi pirmo robata grila restorānu Baltijā, kas garšu baudītājus vedīs jaunatklāšanas ceļojumā tradicionālās Japānas virtuves dzīlēs. Sadarbībā ar “Bardepartment” restorāna lounge zonā izveidots  kokteiļu bārs.

Restorāna centrālā ass ir robata grils – pirms vairākiem gadu simtiem Japānā radīts ēdiena pagatavošanas rīks, kas izceļ produktu un tā kvalitātes, ļaujot baudīt galvu reibinošas garšu buķetes.

“COD” piedāvā niansētu Japānas virtuves iepazīšanu: jūras veltes, gaļu un dārzeņus,fusion virtuvi, kā arī akcentus no Latvijā pazīstamā Japānas simbola – suši. Garšu meklējumos un ēdienkartes izstrādē palīdzējis “COD” brand chef Uvis Janičenko, kurš pieredzi guvis strādājot 3 zvaigžņu Michelin restorānā Japānā.

Restorāna lejasstāvā iekārtota lounge zona ar kokteiļu bāru, ko izveidojuši un vada “Bardepartment” meistari. “Bāra izveidošana restorānā “COD” mums bija ļoti patīkams izaicinājums – kokteiļi radīti austrumu virzienā un, protams, aiz letes mūsu dream team,” saka Edgars Elbergs, “Bardepartment” vadītājs. 

Japānai raksturīgās tīrās līnijas un formas ievērotas arī interjerā. “Vline” vadītājs Verners Kalacis, kurš veidojis lielāko daļu restorāna mēbeļu, stāsta: “Dizains ir askētisks, ar iedvesmu par tīrām līnijām. Visas mēbeles apstrādātas ar dabīgām eļļām un vaskiem, lai maksimāli izceltu koksnes struktūru. 

Izmantoju tikai dabisku koksni, nebrāķējot defektus, bet tos organiski izmantojot. Piemēram, vietās, kur koksnē ir caurumi, iepildīts dzintars vaitirkīza akmeņi.”Akcentējot nianses, restorāna interjerā iekļaujas arī origami kompozīcija, aptuveni 900 gadus vecs melnozols, kā arī mākslinieka Vladislava Lakšes lielformāta glezna un citas nianses, kas paspilgtina ēdiena baudīšanu.


Robata grila restorāns un bārs “COD”atvērts Rīgā, Tērbatas ielā 45. Idejas autori un realizētāji ir galvaspilsētā jau labi pazīstamā un iecienītā restorānu grupa“Zivju lete”.

Horeca

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts