Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.05.2015

Briti augstu novērtē restorānu piedāvājumu un ceļojumu iespējas Latvijā

Pēc britu žurnālistu iepazīšanās vizītes Latvijā tapušais raksts žurnālā „Food and Travel Magazine” vieš pārliecību, ka ir vērts doties uz mūsu valsti.

Bauda acīm un prieks sirdij - tā droši var sacīt par šo publikāciju, kurā augstvērtīgu tekstu papildina ne mazāk kvalitatīvas fotogrāfijas.

Pērn žurnālists Maikls Rafaels (Michael Raffael) un fotogrāfs Slaveks Kozdrass (Slawek Kozdras) cītīgi strādāja Latvijā. Par mūsu valsts iepazīšanas vizīti viņiem gādāja Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), „LiveRiga” un lidsabiedrība „airBaltic”.

Sagatavotā programma bija bagāta un daudzveidīga, ņemot vērā žurnāla ievirzi – stāstīt par dažādu pasaules valstu virtuvi un apceļošanu. Briti nakšņoja modernās viesnīcās un muižās (piemēram, Dikļos un Liepupē), apmeklēja vietējo zemnieku tirdziņu Straupē un degustēja alu „Valmiermuižas alus darītavā”, tikās ar mājas vīna ražotājiem un mielojās ar Latvijas modernās virtuves ēdieniem u. c.

Tagad Vidzemē pieredzētais ir uzlikts uz papīra - 11 lappusēm žurnālā, kura auditorija ir vairāk nekā 80 tūkstoši lasītāju. Izdevumu „Food and Travel Magazine” iecienījuši Lielbritānijas iedzīvotāji, kuri paši sava prieka pēc vismaz divas trīs vai pat vairākas reizes gadā dodas ārzemju ceļojumos, bet vairāk nekā 40 % gadījumu izbrauc ārpus valsts darba komandējumos. Auditorijas lielāko daļu veido cilvēki vecumā starp 26 un 54 gadiem.

               

 Inta Briede

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts