Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.07.2020

Bocus d’or 2020 Eiropas fināls notiks šogad




Ziņa papildināta 20.07.2020

Pasaules prestižākās gastronomijas sacensības Bocuse d’ Or, kurām bija jānotiek 2020. gada maijā, Covid 19 dēļ, tika atceltas. Tagad ir kļuvis zināms, ka Bocuse d’ Or tomēr notiks šogad.

2020. gada oktobrī pirmo reizi Igaunijā ieradīsies pasaules prestižāko gastronomijas sacensību “Bocuse d’ Or” Eiropas fināls. Papildus Eiropas labākajiem šefpavāriem, kas ieradīsies Tallinā, lai mērotos spēkiem, šis pasākums ik gadu piesaista simtiem interesentu un jomas profesionāļu no visas pasaules, turklāt to tiešraidē varēs vērot vairāk nekā 20 miljoni cilvēku.

Kā norāda “Bocuse d’ Or” direktors Florents Suplisons (Florent Suplisson), Igaunija ir izrādījusies konkurētspējīga valsts, kas salīdzinoši īsā laikā ir pierādījusi savas kulinārijas lielo potenciālu. “Mēs ļoti priecājamies piedāvāt Igaunijai iespēju bagātināt pasauli ar jaunām garšām un jauniem garšu radītājiem. Tie ir arī iemesli, kas kļuva izšķiroši “Bocuse d’ Or 2020” Eiropas fināla organizēšanas tiesību nodošanā, ” skaidroja Suplissons.

Saskaņā ar organizācijas “Bocuse d’ Or Europe Tallinn 2020” valdes locekļa Dimitrija Demjanova (Dimitri Demjanov) teikto, šis lielais pavasara pasākums Tallinā pulcēs tūkstošiem pārtikas entuziastu, žurnālistu un izcilāko profesionāļu no visas pasaules. “Šī ir iespēja Igaunijai ielauzties starptautiskajā gastronomijas kartē. Ceru, ka labākie Igaunijas pārtikas industrijas pārstāvji atradīs spēku un prasmes, lai no šī pasākuma iegūtu to, ko tas var sniegt,” komentēja Demjanovs.

“Bocuse d’ Or Europe Tallinn 2020” notiks 15. un 16. oktobrī Tallinā, arēnā Saku Suurhall. Sacensībās piedalīsies labākie šefpavāri no 20 Eiropas valstīm, un rezultātā finālam kvalificēsies 11 labākie no viņiem. Paralēli pasaules klases ēdienu gatavošanas sacensībām līdzās arēnai tiks atklāta arī starptautiskā pārtikas izstāde “ProfExpo Food Village”, kurā apmeklētāji varēs atklāt visu jaunāko un ekskluzīvāko, ko gastronomija šobrīd var piedāvāt.

Bocuse d’ Or ir pasaules prestižākais kulinārijas konkurss, ko 1987. gadā uzsāka pasaulslavenais franču šefpavārs Pols Bokuse (Paul Bocuse). Sporta notikumu spraigās gaisotnes iedvesmots, Pols Bokuse nolēma organizēt izklaidējošu šovu, kas popularizē kulinārijas mākslu un atklāj vadošo šefpavāru meistarību.

Papildus informācija un reģistrācija šeit

Programma šeit
 





  

Vēl ziņas

48% līgotāju apsver bezalkoholiskā alus lietošanu Līgo vakarā
Vīnzinis: izskaistini savus grilētos ēdienus ar vīnu
Valmiermuižas alus šogad ieguldījis 50 000 eiro jaunu alus garšu radīšanā
53 tūrisma pakalpojumu sniedzēji saņem Gājējam draudzīgs zīmi
Latvijas balzams radījis jaunu dzērienu ar kaņepju garšu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts