Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.01.2018

Berlīnē sākusies izstāde «Internationale Grüne Woche»

No 19.-28. janvārim norisināsies Berlīnes "Zaļā nedēļa" jeb «Internationale Grüne Woche», kas ir lielākā un pazīstamākā pārtikas produktu izstāde pasaulē, kas notiek ik gadu. Šājā izstādē arī šogad tiks pārstāvēta Latvija ar 250 kvadrātmetru lielu stendu, kas atradīsies Messe Berlin Gmbh hallē 8.2. stendā.

Latvijas sendā apmeklētājus informēs par atpūtas iespējām Latvijā un simtgades pasākumiem, cienās ar gardām zāļu tējām un tās varēs arī iegādāties. Arī šogad apmeklētāji varēs nosūtīt draugiem pastkartes ar Latvijas ainavām, ēdieniem un lauku sētas skatiem.

Latvijas stendā īpašā tirdzniecības vietā būs iespējams iegādāties un nobaudīt Latvijas tradicionālos produktus - piena produktus, zivju un gaļas produktus, sulu, medu, dažādus saldumus, sukādes un citus Latvijai raksturīgs produktus no mūsu mazajiem un vidējiem ražotājiem,  kas prezentēs savus produktus klātienē izstādes apmeklētājiem.

Latvijas stendu rotās ne tikai skaistie dabas skati un arhitektūras skati, bet arī  latvju saimniece Ilze Briede, pazīstama kā Donu Ilze, kura mīcīs mīklu un ceps maizi turpat izstāžu zālē, amatnieki, kas apstrādās dzintaru, darinās rotaļlietas, grebs koku, kā arī gastronomiskās Latvijas pārstāvji ar alu, medu, ogām, medījumiem, dabīgiem dzērieniem, saldējumu, tējām u.c.

Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs 2018.gada Zaļajā nedēļā piedalās kā Eiropas Kultūras mantojuma un Latvijas simtgades nesējs. Kultūras mantojumu, tradīcijas, lauku kultūras mantojumu varēs baudīt Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja stūrītī Latvijas stendā pie Brīvdabas muzeja lībiešu sētas “Dēliņu” dzīvojamās mājas fotogrāfijas.  Dēliņu sētā rosīsies vesela saime – dižsaimniece Donu Ilze ceps maizi un cienās viesus, kokamatnieks Jānis Jēkabsons grebs karotes, dzintarnieki Anita Kovjazina un Harijs Kalējs rūpēsies, lai ļaudīm ir skaistas dzintara rotas, kā arī rādīs dzintara apstrādes knifiņus. Par Brīvdabas muzeju, kur visa Latvija vienuviet redzama, stāstīs un mudinās viesus ciemos sētas saimniece Kristīne Kūla.

Latvijas stendā šogad varēs iegādāties “Kurzeme GB” nēģus, “Kārums” svaigo, ķimeņu sieru un bezpiena sieriņus, “Smiltenes piens” biezpienu, “Talsu piens” ritulis zaļais, sarkanais, “Rānda” mencu aknu krēms bezpiedevu un kaviāra, “Kaija” siļķe Matje, ķilavu filejas, šprotes, sardīņu filejas, “Brīvais vilnis” šprotes, šprotes un sardīnes, “Gamma A” šprotes, “Aibi” aļņa konservi, liellopu desiņas,  “Donas” ķiplociņš, senču, piknika, saldskābā, Borodina, “Lāču” rupjmaize, saldskābā, augļu, valriekstu, “Rēzeknes gaļas kombināts” alkšņu desiņas, mednieku odziņas, brūkleņu servelāde, speķis, šmakovkas, brieža desas, “Brāļa alus” gaišs, tumšs, porteris, PIN UP, “Ilgezeem” Kraftbeer, “Warasula” sīpolu džams, Lotes rotaļlietas.

Pirmo reizi Berlīnes stendā piedalīsies uzņēmums “Mazsālijas”, kas ārzemnieku un vietējo patikšanu iekarojuši ar savu viesmīlību viesu mājā “Mazsālijas”, netālu no Kudīgas un saimnieka Gunāra darinātajiem dzērieniem, kā arī saimnieces Gunitas izsmalcinātajiem cienastiem un izcilo apkalpošanu.

Īpaši iecienītos produktus pārstāvēs mājražotāji un uzņēmumi paši- Sandris Akmaņs z/s “Kalnu medus”, “55 mārītes” tējas, SIA “Baltic Wild” medījumu gaļa un konservi, “IR avots” putotais medus, Z/S “Jāņkalni” sukādes un sīrupi, SIA “Skrīveru pārtikas kombināts” konfektes Gotiņa, SIA “Sula” Libertu bioloģiski ražotie bērzu sulas produkti, “Kurzemnieku ražojumi” ar žāvētiem āboliem un to čipsiem, SIA “Rozīne” Skrīveru mājas saldējumi- ar dažādām sēkliņām un riekstiem; valdzinošais zemeņu jogurta; šokolādes, ruma ar žāvētiem augļiem, ēteriskais pipamētru, baltais no svaigpiena un krējuma ar kaifīgo vaniļu, samtainais bezlaktozes melleņu sorberts, ķirbju saldējums, SIA “Nuteko” riekstu sviests.

Latvijas nacionālo kopstendu arī šogad organizē Agroresursu un ekonomikas institūta Starptautisko pārtikas izstāžu projekta īstenotāji sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju.

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts