Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.09.2018

Bārmeņi nakts melnumā iepazīst jauno, Latvijā ražoto džinu (foto)

Vasaras izskaņā vairāki Latvijā pazīstami bārmeņi un bāru īpašnieki nakts melnumā devās nezināmā virzienā, lai iepazītos ar jauno, Latvijā destilēto džinu Cross Keys Gin. Visas nakts garumā nerima smiekli, tika meklēta īstā Latvijas garša, kā arī vīri piedzīvoja patīkamu pārsteigumu – iespēju doties vēžot ar tādiem ūdens iemītnieku savaldīšanas meistariem kā Māris Olte un Pēteris Lideris.


Pasākuma laikā bārmeņi un bāru vadītāji gan baudīja vietējās zvejnieku saimniecības vadītāja viesmīlību – tikko ceptus, kraukšķīgus nēģus, gan devās ekskursijā uz Salacas pirmo nēģu taci, kā arī paši kāpa laivās un nakts laikā murdos noķēra vairāk par 140 vēžiem. Dillēs vārīti vēži ar kadiķogām un “Cross Keys Gin” tika notiesāti pāris minūšu laikā!

“Liela daļa no šī pasākuma piedzīvojuma bija neziņa, kurp dosimies, ko darīsim, kas nu būs? Šī bija lieliska iespēja atpūsties no ikdienas pienākumiem un pavadīt laiku ar citiem bārmeņiem, bāru vadītājiem – savas jomas profesionāļiem. Ne reizi pirms šī pasākuma netiku vēžojis, tādēļ tas bija liels piedzīvojums, it īpaši brīdī, kad mums pievienojās tādi cienījami eksperti kā Māris un Pēteris,” savos iespaidos par pasākumu dalījās “Omas briljants” bārmenis Artūrs Osipāns.

Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Raitis Akerblūms savukārt bija lakonisks: “Man ir daudzas sirdis – bārmeņa sirds, dabas mīļotāja sirds un, protams, mana personīgā, strauji sitošā sirds. Ar šo pasākumu, vēžošanu, džinu un lielisku kompāniju, ir trāpīts tajās visās!” Arī citi bārmeņi īpaši atzīmēja sabalansēto, izteiksmīgo un spilgto džina garšu, nosaucot to par spēcīgu dzērienu, kas sevī ietver Latvijas dabas bagātības, spēku un tās noslēpumus.

“Šajā dzērienā esam iekļāvuši labāko, ko varam piedāvāt – mūsu reģionam un vasarai raksturīgās kumelītes un liepziedus, ko, protams, apvienojam ar kadiķogām,” atklāja Cross Keys Gin globālais zīmolu direktors Māris Kalniņš. “Tā baudīšanu iesakām sākt ar pieredzi tīrā veidā ar ledu, lai iepazītu aromāta buķeti. Otrkārt, lai saglabātu stila un garšas tīrību, iesakām nobaudīt džinu ar toniku attiecībā 1 pret 2, pievienojot arī citrona miziņu un rozmarīna zariņu,” iesaka Māris Kalniņš.
 
Cross Keys Gin ir Baltijas vadošā alkoholisko dzērienu ražotāja “Latvijas balzams” pirmais premium kategorijas džins, kas, pateicoties dzērienā iekļautajām Latvijas vasarai raksturīgajām zālītēm – kumelītēm un liepziediem –, piedāvā nobaudīt patiesu Latvijas vasaras garšu.


Sabīne Rutka


ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 



Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts