Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.11.2011

«Balticovo» no vietējiem nopērk vairāk graudu

Iecavas novada olu ražotājs «Balticovo» šogad no vietējiem ražotājiem iepircis par 40% vairāk lopbarības graudu nekā pērn, informē uzņēmuma pārstāve Liāna Bokša.

Kopumā AS «Balticovo» šajā sezonā no vietējiem ražotājiem nopirkusi 30 tūkstošus tonnu graudu jeb pusi no gadā putnu barošanai vajadzīgā apjoma.

Augustā un septembrī nopirkti 27 tūkstoši tonnu graudu, oktobrī - trīs tonnas, liecina uzņēmuma dati. Kopumā gada laikā dējējvistu barības sagatavošanai vajadzīgas 60 tūkstoš tonnas lopbarības graudu.

Lielākie piegādātāji šogad bijuši uzņēmumi «Latraps», «Baltic Agro» un «Elagro». Apmēram puse iepirkto graudu iegādāti tieši no audzētājiem.

«Šogad sezonas laikā graudu iepirkšanas vidējā cena bija 125-138 lati par tonnu. Salīdzinot ar pagājušo gadu, cena ir palielinājusies par 10-20%,» skaidro kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. 2009. gadā tonna graudu sezonas laikā maksāja 80 latus, 2010. gadā - 120 latus.

«Balticovo», Ziemeļeiropas lielākais olu un olu produktu ražotājs, no Latvijas zemkopjiem nopirkto graudu apjomu palielina ik gadu. 2010. gadā uzņēmums no vietējiem nopircis 12 tūkstošus tonnu graudu, 2009. gadā tika nopirkti 10 tūkstoši tonnu.

Lopbarības graudi veido 70% no vistu barības, kas «Balticovo» tiek ražota uz vietas. Graudi tiek glabāti astoņās modernās, Eiropas standartiem atbilstīgās tilpnēs, kur var iepildīt 25 tūkstošus tonnas graudu.

«Balticovo» visus vistu barībai vajadzīgos graudus iegādājas Latvijā, lielāko daļu nopērkot audzēšanas sezonas laikā un pārējo pēc tam pakāpeniski iegādājoties no vietējiem audzētājiem un kooperatīviem. uzsver L. Bokša.


Avots: Bauskasdzive.lv

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts