Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.01.2012

Atvieglo nosacījumus programmas „Skolas piens” realizācijai

24. janvārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2011. gada 1. februāra noteikumos Nr.106 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”. Izmaiņas noteikumos paredz samazināt administratīvo slogu programmas „Skolas piens” atbalsta pretendentiem un izglītības iestādēm, kā arī atcelt iepakojuma ierobežojumu pienam, kas programmas ietvaros pretendē uz valsts līdzfinansējumu.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk valsts līdzfinansējumu varēs piešķirt par jebkura tilpuma iepakojumā piegādātu termiski apstrādātu pienu bērnudārzu audzēkņiem un 1.–4. klases skolēniem, ja izglītojamiem vai viņu vecākiem vai aizbildņiem par to nebūs jāmaksā. Tādējādi, īstenojot programmu „Skolas piens”, tiek dota iespēja, piemēram, izglītojamiem bez maksas pasniegt arī atsevišķās porcijās fasētu pienu. Paredzams, ka izmaiņas noteikumos atvieglos gan izlietotās produkcijas uzskaiti, gan arī piena izdalīšanu skolās. Līdz šim noteikumi paredzēja, ka valsts līdzfinansējumu programmā var saņemt tikai par termiski apstrādātu pienu iepakojumā, kas lielāks par 250 ml.

Savukārt, lai samazinātu administratīvo slogu izglītības iestādei, izmaiņas noteikumos paredz jaunas veidlapas gan izglītības iestādes aizpildāmajam pārskatam par produktu izlietojumu, gan pārskatam, ko aizpilda pretendents savā atbalsta pieteikumā. Turpmāk izglītības iestādei būs jāuzskaita piegādātie un izlietotie produkti tajās mērvienībās, kādās tie ir piegādāti (attiecīgi litros vai kilogramos), bet pārrēķinu uz vienotām mērvienībām būs jāveic atbalsta pretendentam.

Tāpat noteikumos precizēts sākums piecu gadu periodam, kura laikā atbalsta pretendentam ir jāuzglabā ar atbalsta saņemšanu saistītie dokumenti un izglītības iestādei – ēdienkartes.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:
http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40238881&mode=mk&date=2012-01-24

Viktorija Kalniņa,
sabiedrisko attiecību speciāliste


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts