Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

07.09.2011

Aktīvus un karstus šovus izstādē “Riga Food 2011” piedāvās Latvijas labākie bārmeņi

Atraktīvus un karstus šovus  izstādē Riga Food 2011 piedāvās Latvijas labākie bārmeņi

Uz dzīvas uguns gatavoti kokteiļi, atraktīvi ziemīgos tērpos ģērbušies bārmeņi, lidojošas glāzes, šeikeri un dzērieniem pildītas pudeles – tas tiešām ir jāredz! Starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2011” laikā 9. un 10. septembrī Latvijas Bārmeņu federācija pirmoreiz Latvijā rīkos karsto kokteiļu pagatavošanas konkursu, kā arī bārmeņu sacensības „flair”kategorijā.

“Ziemas kokteilis”
Lai radītu jaunus, oriģinālus un interesantus karstos kokteiļus, Latvijas Bārmeņu Federācija un “SPI Distribution” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 rīko bārmeņu konkursu “Ziemas kokteilis”.

“Bārmeņi jau tagad gatavojas bargajai ziemai, pludmales čības un spirdzinošos dzērienus nomainot ar sildošiem dzērieniem un siltām zeķēm-jo saltajās ziemas dienās tik ļoti kārosies garda,karsta kokteilīša. Zinot bārmeņu radošo pieeju savam darbam, karsto kokteiļu konkurss būs gan izaicinājums dalībniekiem, gan neaizmirstams šovs ikvienam skatītājam,” stāsta Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms.

Konkursantu pagatavojamajam kokteilim ir jābūt pašizdomātam un oriģinālam. Maksimāli pieļaujamais alkoholisko ingredientu skaits kokteilī nedrīkst pārsniegt 4, ieskaitot šļakstus un pilienus. Kokteiļa obligātā sastāvdaļa ir “Rīgas melnais balzams” vai “Rīgas melnais upeņu balzams”. Dalībniekiem atļauts pielietot jebkādas karsēšanas vai sildīšanas metodes, pat atklātu uguni!

Konkursa dalībniekiem jārūpējas arī par īpašu uzstāšanās tērpu, kas piedien rudens/ziemas sezonai. Lai uzstāšanās būtu interesantāka un atraktīvāka, konkursa dalībnieki savu vizuālo tēlu var papildināt ar “pižikiem”, cepurēm, šallēm, kažokiem un pat slēpošanas inventāru. Kokteiļu pagatavošanai uz skatuves katram konkursa dalībniekam atvēlētas 10 minūtes.

Konkursa Degustācijas žūrija vērtēs kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru, viens žūrijas loceklis vērtēs izvēlētās karsēšanas vai sildīšanas metodes oriģinalitāti, praktiskumu un drošību, savukārt Tēla žūrija vērtēs dalībnieku skatuvisko tēlu.

“De Kuyper Flair Latvia Cup 2011”
 10. septembrī Ķīpsalā Latvijas Bārmeņu Federācija sadarbībā ar SIA “Prike Latvija” un BT 1 rīkos bārmeņu sacensības „De Kuyper Latvia Cup 2011”, kurā tiks noskaidrots Latvijas labākais bārmenis kategorijā Flair jeb fleiringā, kas ir virtuoza pudeļu, šeikeru, glāžu un citu bāra priekšmetu izmantošana kokteiļu pagatavošanā, lai radītu šo procesu interesantāku, aizraujošāku un baudāmāku skatītājiem. Flēringa šovam un sacensībām bārmeņi gatavojas mēnešus un pat gadus, jo tā ir meistarība un talants, kas nav izkopjams vienā dienā.

Konkursa dalībniekiem piecu minūšu laikā būs jāpagatavo divi kokteiļi – “Sex on the Beach”, izmantojot working flair tehniku, un “Apple Martini”, izmantojot exhibition flair tehniku. Bārmeņu darbu vērtēs kompetenta žūrija, ņemot vērā darba sarežģītību, dažādību, oriģinalitāti, tehnisko izpildījumu, pludenumu un skatuves tēlu.

Bārmeņi konkursiem vēl var pieteikties līdz 6. septembrim Latvijas Bārmeņu federācijā nosūtot dalībnieku anketas (www.bartender.lv).

Konkurss “Ziemas kokteilis” Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 9.septembrī plkst.13.00, savukārt bārmeņu sacensības fleiringā – 10. septembrī plkst. 13.00

Kā zināms, 16. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2011” notiks no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Vairāk: www.rigafood.lv



Raitis Akerblūms,
Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents


  

Vēl ziņas

Maxima izsludina pieteikšanos 15. Latvijas ķirbju čempionātam
Latvijas Vīnziņu čempionātā laurus plūc Ņikita Žaičenkovs
Jau piecpadsmito reizi Latvijā norisināsies Vīnziņu čempionāts
Latvijas iedzīvotāji aicināti iepazīt Gruzijas vīnus
ATTA CENTRE ievieš iekšējās paškontroles protokolu ATTA CLEAN


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts