Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.04.2019

Atklāts jauns šokolādes efekts

Nesenā ASV pētījumā tika atklāts, ka uzņemot nelielas devas ar šokolādi pirms treniņa uzsākšanas, tiek ievērojami palielināta izturība, kas izskaidrojama ar izmaiņām vielmaiņā un muskuļu darbības uzlabošanos.

Eksperiments tika veikts ar pelēm, kas sadalītas divās grupās. Vienā grupā peles bija trenētas, tām pirms tam bijusi liela fiziskā slodze, otrā grupā peles nekādā ziņā nebija pieradušas pie fiziskas slodzes. Visām pelēm tika iebarota šokolāde.

Pēc tam sākās fiziskās izturības pārbaude. Pelēm lika skriet pa mehānisko skrejceļu, pēc tam pārbaudīta viņu sirdsdarbība. Atklājās ne tikai, ka netrenētās peles spēja slodzi izturēt ilgāk, bet arī muskuļu izturība bija palielinājusies daudz ievērojamāk.

Turklāt speciālisti atzina, ka šis princips attiecināms tikai uz šokolādi, jo tajā atrodamās vielas flavanola paveidi nav sastopami nevienā citā produktā.

Šeit arī jāpiemin fakts, ka šokolāde jālieto mazos daudzumos, vislabāk 5 gramus melnās šokolādes, kas viennozīmīgi tiek uzskatīta par veselīgāko no šokolādēm.

Zinātnieki paskaidroja, ka pirms treniņa uzņemot nelielus daudzumus šokolādes, arī cilvēkam būs tas pats efekts, tādēļ, lietojot nedaudz šokolādes pirms treniņa, arī jūs spēsiet uzlabot savu fizisko sniegumu.

  

Vēl ziņas

Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem
Ceļvedis sēņotājiem: Noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts