Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.04.2020

AS Rīgas Centrāltirgus lauž nomas līgumu ar Centrālā gastro tirgus nomnieku



Ilgstošas saistību nepildīšanas dēļ AS Rīgas Centrāltirgus ir lauzuši nomas līgumu ar Centrālā gastro tirgus nomnieku SIA International SV.

Centrālais gastro tirgus tika atklāts 2019. gada februārī, un tas bija pirmais iekštelpu gastro tirgus Latvijā, kurā strādāja vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji.

Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks norāda, ka jaunu projektu īstenošana vienmēr ir saistīta ar riskiem, un šajā gadījumā Centrālais gastro tirgus nomnieks nav izvērtējis finanšu riskus, kas novedis pie līguma laušanas.

«Pirmais brīdinājums par nomas un komunālo maksājumu kavējumu nomniekam tika nosūtīts jau 2019. gada augustā, kas nozīmē, ka faktiski grūtības segt uzņemtās finanšu saistības International SV parādījās jau pāris mēnešus pēc Gastro tirgus atklāšanas», norāda Druvinieks. 

Izvērtējot visus savstarpēji noslēgtā līguma nosacījumus, Rīgas Centrāltirgus janvārī nosūtīja uzņēmumam paziņojumu par līguma izbeigšanu. Pārrunu rezultātā tika noslēgta vienošanās par parāda samaksu, kas paredzēja saistību izpildes nodrošinājuma iesniegšanu. Ņemot vērā, ka uz 31. martu International SV nebija iesnieguši atbilstošu saistību izpildes nodrošinājumu, kā arī nebija vienojusies ar par vienošanās grozījumiem, nomas līgums ir uzskatāms par izbeigtu, norāda uzņēmumā.

International SV finanšu saistību nepildīšana nav saistīta ar nepārvaramas varas apstākļiem vai Covid-19 izraisīto ekonomisko krīzi, jo pirmais brīdinājums par maksājumu kavējumu tika nosūtīts jau pagājušā gada augustā.

Tā kā food-court jeb restorānu pagalma koncepcija, kas piedāvā atšķirīgu virtuvju ēdienu gatavošanu uz vietas apmeklētāju acu priekšā, ir pieprasīta Rīgas pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū, līdzīga veida koncepts Rīgas Centrāltirgū tikšot saglabāts.

«Interesi ir izrādījuši gan esošie Rīgas Centrāltirgus nomnieki, gan citi nozares pārstāvji, taču konkrēts risinājums tiks meklēts pēc ārkārtas situācijas beigām», pauž Druvinieks.





Avots: Santa

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts