Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.11.2014

Arī par nefasētu pārtiku būs jāsniedz informācija galapatērētājam

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 27.novembrī, izsludināts noteikumu projekts, kas pēc apstiprināšanas valdībā noteiks, kādai informācijai jābūt norādītai, pārdodot nefasētu pārtiku. Noteikumi skars tirgotājus, kuri gala patērētājam vai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā pārdod pārtiku bez iepakojuma vai ko tirdzniecības vietā iepako pēc patērētāja lūguma, vai ko piegādā tiešajai pārdošanai. Noteikumu projektā noteiktās prasības neattieksies uz pārtiku, ko tirdzniecības vietā patērētājs pats ievieto jebkura veida iepakojumā vai iesaiņojumā. 

Noteikumu projekts paredz un nosaka, kādā veidā (rakstiski vai mutiski) nefasētajam pārtikas produktam norādāms produkta nosaukums, minimālais derīguma termiņš, neto daudzums, informācija par vielām vai produktiem, kas izraisa alerģiju vai nepanesību, faktiskais alkohola saturs tilpumprocentos, enerģētiskā vērtība un tauku, piesātināto taukskābju, ogļhidrātu, cukuru, olbaltumvielu, sāls un citu produkta sastāvdaļu daudzums. 

Projekts noteic, ka informācija mutiski par produkta sastāvu, par vielām vai produktiem, kas izraisa alerģiju vai nepanesību, ir sniedzama nekavējoties un bez papildu samaksas.

Noteikumu projekts „Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku” stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. 






Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.


Rūta Rudzīte 
sabiedrisko attiecību speciāliste


  

Vēl ziņas

Viesmīlības un ēdināšanas industrijas izstāde Gulfhost
Leģendārie Bavārijas alus svētki tuvojas!
Panāzijas virtuves restorāns RestBar eleganti svin pirmo jubileju
airBaltic Fārnboro aviācijas šovā demonstrē A220-300 lidmašīnu
RestBar Mo svinēs pirmo jubileju


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts