Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

03.11.2011

Arī nākamgad notiks dalībnieku atlase Lauku labumu tirdziņam pie t/c Spice

Noslēdzies ikgadējais Ikgadējā Lauku labumu tirdziņš pie t/c Spice. Tajā laikā no Lieldienām līdz 29. oktobrim piedalījušies teju 40 īpaši atlasītu zemnieku produktu tirgotāju. T/k Spice apmeklētāji ir ļoti iecienījuši tirdziņu un tajā iegādājamo Latvijas zemnieku produktus, tādēļ tas pulcēs zemnieku produktu cienītājus arī 2012. gadā. Nākamgad potenciālo lauku labumu tirgotāju atlase un vērtēšana notiks sadarbībā ar Latvijas Zemnieku federāciju.

T/k Spice direktore Iveta Lāce: „Lepojamies ar to, ka 2009. gada vasarā, reaģējot uz visai kritisko Latvijas zemnieku stāvokli, t/c Spice bija pirmais tirdzniecības centrs Rīgā, kas deva iespēju zemniekiem tirgot savus ražojumus savā teritorijā. Mums ir svarīgi, lai tirdziņā nopērkamie produkti būtu svaigi, gardi un veselīgi, un tie atšķirtos no citu tirdziņu un lielveikalu piedāvājuma. Tādēļ, rūpējoties, lai tirdziņā nopērkamie produkti nāktu tikai no Latvijas zemniekiem, šogad rīkojām īpašu atlasi, kur potenciālos tirgotājus vērtēja nozares eksperti. Šo pieredzi saglabāsim un turpināsim arī nākamgad.”

Z/s Strēlnieki pārstāvis Jānis Bierands: „Pie Spices tirgojamies jau kopš pašiem Lauku labumu tirdziņa pirmsākumiem. Šī ir vienīgā mūsu tirgošanās vieta ārpus zemnieku saimniecības. Esam ļoti apmierināti ar tirgošanās apstākļiem un pircējiem. Viņi ir jau ieminuši ceļu uz šo tirdziņu un novērtē mūsu dabīgo, mājās audzēto un loloto produkciju.”

Šogad par zemnieku saimniecību un mājražotāju dalību Lauku labumu tirdziņā lēma īpaša ekspertu komisija: Latvijas augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izpilddirektore Mairita Blūma, dietoloģe Lolita Neimane, t/c Spice nomas projektu vadītāja Olita Mestere un žūrijas priekšsēdētāja – t/k Spice direktore Iveta Lāce. Konsultēties par dalību Lauku labumu tirdziņā 2012. gadā un pieteikumus lūdzam sūtīt t/c Spice nomas projektu vadītājai Olitai Mesterei pa e – pastu: olita.mestere@prospero.lv. Kontakttālrunis: 67808480.

Lauku labumu tirdziņš bija atvērts apmeklētājiem sākot no Lieldienu svētkiem katru piektdienu un sestdienu līdz pat 29. oktobrim. Viesi tika gaidīti tirdziņā katru piektdienu no plkst. 13.00 līdz 19.00 un sestdienu no 10.00 līdz 17.00. Apmeklētāji tirdziņā varēja iegādāties svaigus un veselīgus produktus tieši no Latvijas zemniekiem un mājražotājiem. Sinetas Šmites no Ragaciema piedāvājumā bija žāvētas un kūpinātas zivis - kūpināti zuši, reņģes, salakas, laši, nēģi, karpas un skumbrijas ar sieru, papriku un ķiplokiem. Skrīveru mājražotāji tirgoja sierus ar dillēm, ķimenēm un mandelēm. Netrūka arī sieru asākas garšas baudītājiem. Nopērkams bija arī olas, svaigs sveramais biezpiens, krējums, zaļumi, dārzeņi un augļi, gaļa (svaiga, žāvēta, vītināta), garšaugi un gardi mājas konditorejas izstrādājumi. Veselības uzlabošanai plašā izvēlē iegādājamas bija svaigās tējas no Z/s Ragāres, vietējo biškopju medus, svaigas ogas un to pārstrādes produkti no Z/s Strēlnieki, kā arī smiltsērkšķu izstrādājumi – sulas un džemi no Z/s Dārzi. Tāpat pircēji varēja iegādāties uz kļavu lapām ceptu maizi no Z/s Jaunkalēji un maiznīcas Liepkalni produkciju, kā arī mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus un saldējumu. Tāpat tirdziņā bija sastopami arī daiļamatniecības meistardarbu, rokdarbu un mājsaimniecības preču, kā arī puķu un stādu tirgotāji.



Maija Trikule,
Prospero, sabiedrisko attiecību aģentūra

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts