Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.11.2015

Apmeklējot restorānu, iedzīvotāji gatavi tērēt vairāk

Apmeklējot restorānu, 67% Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju par maltīti vienai personai ir gatavi maksāt 15 eiro un vairāk, kas ir par 29 procentpunktiem augstāks rādītājs nekā 2013.gadā, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) sadarbībā ar Snapshots veiktā aptauja.

Norēķināties par vakariņām, kas maksā vairāk nekā 15 eiro vienai personai ir gatavi 60% vīriešu un 54% sieviešu. 

Vecuma kategorijā vairāk par 15 eiro restorāna apmeklējumam gatavi atvēlēt iedzīvotāji vecumā no 50 līdz 74 gadiem – 63%, vecumā no 30 līdz 39 gadiem – 58%, no 18 līdz 29 gadiem – 58%, bet no 40 līdz 49 gadiem – 49% aptaujāto. 

Motivācija apmeklēt kādu no restorāniem viezbiežāk ir saistīta ar vēlmi svinēt sev nozīmīgus svētkus, to norādīja 49% pretstatā 42% 2013.gadā. Teju trīskāršojies patērētāju īpatsvars, kas uz restorānu dodas gūt jaunus iespaidus un iedvesmu kulinārijas varoņdarbiem savās mājās, sasniedzot 11% atzīmi. 

“Palēnām, bet ar acīmredzamu augšupejošu tendeci Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji restorānus apmeklē arvien vairāk. Lai arī lielākā daļa aptaujāto pilsētas iedzīvotāju norāda, ka ikdienā turp dodas svinēt kādus sev nozīmīgus svētkus, domāju, tuvākajā nāktonē tas varētu krasi mainīties – restorānu apmeklējums vairs nebūs vien īpašu notikumu sastāvdaļa. To apliecina arī oktobrī aizvadītās Rīgas restorānu nedēļas apmeklētāju skaits, ko apmeklēja desmit tūktoši interesentu. Tas ir divas reizes  vairāk nekā pērn,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča. 

“Snapshots” aptauja par restorānu izvēles kritērijiem veikta šī gada oktobrī, aptaujājot 747 Rīgā un Pierīgā dzīvojošus respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. 



Anna Blaua

  

Vēl ziņas

Let’s Talk Taste – pirmais divu dienu viesmīlības nozares notikums Latvijā
Pārtikas piegādes ķēdēm tiek gatavotas jaunas direktīvas
Rīgā notiks Starptautiskais tūrisma filmu festivāls- Tourfilm Riga
airBaltic 2017. gadā sasniedz visu laiku labākos darbības rezultātus
Daži padomi izvēloties gaļu tirdzniecības vietās


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts