Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.05.2022

Apbalvoti 11. INTERNORGA Future Award 2022 uzvarētāji


Hamburgas Tirdzniecības kamerā 29. aprīlī svinīgā ceremonijā 280 viesu klātbūtnē tika pasniegtas 11. INTERNORGA Future Award balvas. Tās tika piešķirtas uz nākotni vērstām koncepcijām ēdināšanas un viesmīlības nozarē, šadās kategorijās: Pārtika un dzērieni, Tehnoloģija un aprīkojums un Ēdināšana un viesnīcu nozare.  No 14 finālistiem žūrija izvēlējās uzvarētājus:

Kategorija Ēdieni un dzērieni: Jūras jūras salāti un augļi no uzņēmuma Wunderfish
Kategorija Tehnoloģijas un aprīkojums: projektu  Too Good to Go no firmas Too Good to Go. Ēdināšana un viesnīcu industrija: Studentu apvienības WERK BERLIN,  — pārdomāts universitātes pilsētiņas ēdiens no studentu projektiem Mannhaimā un Osnabrukā.


Kopš 2011. gada INTERNORGA Future Award tiek pasniegta uzņēmumiem, kas izceļas ar īpaši inovatīvu ilgtspējas stratēģiju, augstu efektivitāti un atbildīgu un uz nākotni vērstu rīcību. Ar šo balvu INTERNORGA kā nozares vadošais gadatirgus atkal ir parādījis atbalstu uz nākotni vērstam ēdināšanas un viesmīlības tirgum. Ilgtspējīga attīstība nekad nav bijusi tik izšķiroša un svarīga tirgum kā šodien. 





"Ar Future Award mēs vēlamies vēl vairāk paātrināt cilvēku izpratni par nākotnes procesiem ēdināšanas nozarē un pateikties tiem, kuri ar saviem novatoriskajiem risinājumiem ir paraugi efektīvai ēdināšanas nākotnei,” skaidro Bernds Aufderheide, INTERNORGA Future Award žūrijas loceklis un priekšsēdētājs. Hamburgas Messe und Congress valdes loceklis.


Ekspertu žūrijai, ko veido zinātnieks un žūrijas priekšsēdētājs Dr. J. Daniel Dahm, diplomēts inženieris un ilgtspējības eksperts Karls Oto Genšs, uztura speciālists Rainers Rīls, pārtikas tendenču pētnieks Hanni Rützler un Bernd Aufderheide, Hamburgas Messe und Congress valdes priekšsēdētājs, nebija viegls lēmums, izvēlēties uzvarētājus, ņemot vērā daudzos un kvalitatīvos pieteikumus. Daudzi konkursa projekti attiecās uz risinājumiem un idejām par atkārtoti lietojamām konteineru sistēmām. Tāpēc šogad pirmo reizi tika atlasīti 14 finālisti. Jaunums bija arī lēmums piešķirt nozares Oskaru trim koncepcijām kategorijā Ēdināšana un viesnīcu nozare.


Kategorijā Ēdieni un dzērieni- jūras aļģu salāti no Wunderfish.

Uzņēmums savus kvalitatīvos Oceanfruit jūras salātus, kas tagad ir apbalvoti ar INTERNORGA Future Award, ražo no bioloģiskām Eiropas jūraszālēm. Lai gan jūraszāles tiek uzskatītas par galveno pārtiku un ir svarīga uztura kultūras sastāvdaļa, jo īpaši Āzijas virtuvē, tās joprojām tiek uzskatītas par eksotiskām Eiropā. 

Wunderfish ir izstrādājusi jūraszāles ar visdažādākajām garšām pielāgojot tās Eiropas pārtikas kultūrai. Ar augstu olbaltumvielu saturu, minerālvielām un vitamīniem, omega-3 taukskābēm, jodu, dzelzi un antioksidantiem jūras aļģes piegādā svarīgas uzturvielas un tādējādi labvēlīgi ietekmē veselību.

Šī joma paver iepējas arī zivsaimniecībā, lauksaimniecībā un ūdenssaimniecībā, kā ilgtspējīgs un perspektīvs biznesa virziens. Jūras aļģes spēj arī ātri un efektīvi saistīt CO2 un tādējādi palīdz aizsargāt klimatu. Organiskās jūraszāles no Wunderfish audzē uz auklām no novembra līdz maijam kristāldzidrajā Norvēģijas fjordu ūdenī. Šajā laikā jūras aļģu audzētava kļūst par dzīvotni mazām zivtiņām un daudziem citiem organismiem, kas vairo dabisko bioloģisko daudzveidību. Pēc ražas novākšanas jūraszāles tiek pārstrādātas jūras salātos Graved Style, Di Mare, Korean un Midsummer, kā arī citos produktos. Tādā veidā uzņēmumam ir izdevies padarīt Eiropas jūraszāles piemērotas ikdienas lietošanai. https://www.oceanfruit.de/

Kategorijā Tehnoloģijas un aprīkojums mobilā lietotne Too Good to Go risina ļoti aktuālas un neatliekamas problēmas: cīņu pret pārtikas izšķērdēšanu, dabas resursu saglabāšanu un izvairīšanos no klimatam kaitīgām CO2 emisijām. Too Good to Go koncentrējas uz attiecību tīkla aktivizēšanu starp patērētājiem un uzņēmumiem pārtikas rūpniecībā, mazumtirdzniecībā, restorānos, maiznīcās un viesnīcu nozarē. 

Tādā veidā Too Good to Go izdodas risināt ekonomiskās, ētiskās un vides ilgtspējas tēmas un sniegt praktisku, lietotājam draudzīgu atbildi. Lietotne Too Good to Go palīdz iesaistītajiem uzņēmumiem izvairīties no pārtikas izšķērdēšanas. Lietojumprogramma identificē tuvumā esošos uzņēmumus, kas piedāvā maltīšu pārpalikumus, pārtiku ar gaidāmo derīguma termiņu vai atlikušos krājumus ar atlaidi īsi pirms slēgšanas laika. Tajā pašā laikā patērētāji samazina izmaksas. Koncepcija apvieno un palīdz risināt vides aizsardzības izaicinājumus, samazina izmaksas  un samazina atkritumu rašanos. Tādā veidā uzņēmumi var ietaupīt izmaksas un atkritumus, vienlaikus tiek atbalstīta dabas aizsardzība un vides apziņa. https://toogoodtogo.de/


Kategorijā Ēdināšana un viesnīcu nozare godalgu saņēma studentu apvienība WERK BERLIN, zaļā ēdināšanas koncepcija. Apvienības devīze ir Izglītībai ir nozīme! To īpaši skaidri apliecina tie, kuri mācās vai studē un intensīvi risina mūsdienu izaicinājumus, piemēram, klimata pārmaiņas, veselību un ilgtspējību. Šo konceptu aktualizē studentu apvienībām, kas pārvalda universitāšu un īpaši koledžu ēdnīcas. Viņi vēlas un viņiem ir jāizceļas, lai apmierinātu klientu vajadzības un vērtības, neaizmirstot par sevi vai kopējo ainu. Šajā kontekstā trīs izcilas koncepcijas izcēlās un šogad saņēma INTERNORGA Future Award balvu.

 
Studentu apvienības Berlīnē, Osnabrikā un Manheimā zaļās ēdināšanas koncepcijas izveidē ir pielikusi papildu pūles, lai pielāgotu savu piedāvājumu elastīgajām, veģetārajām un vegānu diētām. Ņemot vērā tādas tendences kā augu izcelsmes pārtika, trīs specializētās universitātes pilsētiņas koncepcijas veido kulinārijas nākotni un paceļ ēdināšanu universitāšu ēdnīcās jaunā līmenī. Ar šo, uz nākotni vērsto pieeju tiek uzlabota un stiprināta ētika un ekoloģija sabiedriskajā ēdināšanā. Turklāt šie projekti realizējas izglītības iestādes, tādejādi veido uz nākotni orientētu dzīvesveidu, izmantojot jaunu ēdienu un baudīšanas pieredzi.
Koncepts paredz sadarboju ar reģionālajiem piegādātājiem, tas atbalsta vietējos ražotājus. Tas nodrošina, ka augstākās izglītības sektora ēdnīcu un kafejnīcu iepirkumi sniedz labumu reģionam. Godalgotās koncepcijas spēj spēcīgi ietekmēt sabiedrību un visu ēdināšanas un viesmīlības nozari.
https://www.stw.berlin/



Sabīne Rubene
Horeca.lv








  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts