Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

07.12.2011

Alus cienītāji noteiks “Valmiermuižas” ziemas stipralus recepti

„Valmiermuižas alus” darītavā ir izbrūvēts jauns ziemas stipralus pēc trim dažādām receptēm – Valmiermuižas ziemas stipralus Nr. 1, Nr. 2 un Nr. 3. No 29.novembra, pircējiem ir iespēja nobalsot par sev tīkamāko garšu. Ziemas stipralus, kas saņems lielāko balsu skaitu, tiks turpmāk brūvēts katru ziemas sezonu.

Valmiermuižas ziemas stipralus tirdzniecība, degustēšana un balsošana norisināsies divus mēnešus līdz nākamā gada 31.janvārim. Balsošana par tīkamāko ziemas stipralus garšu norisināsies uzņēmuma mājas lapā www.valmiermuiza.lv.

“Pirms diviem gadiem alus cienītājus aicinājām balsot un noteikt Valmiermuižas tumšā alus gardāko recepti. Garša, kas saņēma vislielāko balsu skaitu, tika iekļauta pastāvīgā alus darītavas sortimentā un uzreiz ieguva savu uzticamo cienītāju loku,” pozitīvajā pieredzē dalās “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis. “Alus baudītāji ir mūsu labākie padomdevēji, tādēļ arī jauno ziemas stipralus garšu esam uzticējuši tiem izvēlēties.”

Ziemas stipralus ir darīts pēc trīs dažādām receptēm, un stipru garšu tam piešķir tumšais karameļu iesals, samazināts apiņu rūgtums un alus noguldīšana divu mēnešu garumā. Visus trīs ziemas stipralus veidus 0,5 litra stikla pudelēs varēs iegādāties vienā iepakojumā. Tirdzniecībā būs pieejami vien 3000 degustācijas komplektu. Tos varēs iegādāties tikai “Valmiermuižas alus tirgotavās” – Valmiermuižā līdzās alus darītavai un Rīgā, A. Briāna ielā 9a.

“Ziemas sezonā pieprasījums pēc alus samazinās. Pircēji salīdzinoši biežāk priekšroku dod stiprākiem dzērieniem, piemēram, konjakam. Tādēļ ar galveno meistaru spriedām, kādam gan jābūt alum, kas spētu sacensties ar konjaku?” ziemas stipralus tapšanas aizkulises atklāj “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis. “Rezultātā tapis garšā un raksturā izteiksmīgs alus, ko nesteidzīgi baudīt garos ziemas vakaros.”

Plānots, ka alus cienītāju izvēlētais ziemas stipralus visā Latvijā bus piejams no nākamā gada Miķeļiem septembra beigās. Valmiermuižas ziemas stipralu iecerēts turpmāk piedāvāt tikai ziemas sezonā no oktobra līdz martam.

Elīna Kuzmina,
„Valmiermuižas alus” darītavas vēstnese

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts