Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

28.11.2019

Aldarus aicina dalībai konkursā Mežpils prove



AS Aldaris zīmola Mežpils alus pārstāvji aicina visus alus entuziastus piedalīties ikgadējā mājbrūvētāju konkursā Mežpils prove 2020, kurā šā gada tēma ir IPA jeb Indijas gaišais eils.

Kā stāsta Mežpils alus someljē Andris Rasiņš, IPA ir radies 19. gadsimta Anglijā, kad Indija bija viena no britu kolonijām. Vēsturiski šajā alus veidā bija vairāk alkohola nekā ierasts, kas ļāva to droši transportēt.

IPA alus ir dzintara krāsas eils un tam ir raksturīga izteikta apiņu garša. Daudzās apiņu šķirnes, ūdens sastāvs un citas receptūras nianses ļauj radīt ļoti daudzveidīgus alus veidus, kas jau vairākus gadsimtus ir nemainīgi populāri visa pasaulē. Šogad arī paši izmēģinājām roku šī alus veida pasaulē, uzbrūvējot Mežpils Nelson IPA. Atsauksmes un pārdošanas rezultāti iepriecina, norādot, ka šo alus veidu sabiedrība ieciena arvien vairāk,” stāsta Rasiņš.

Viens konkursa dalībnieks žūrijas izvērtēšanai var iesniegt ne vairāk par diviem IPA alus veidiem, kas atbilst konkursa nolikumā noteiktajiem receptūras ierobežojumiem, nogādājot paraugus Tvaika ielā 44, Rīgā. Brūvējumus varēs iesniegt no 2020. gada 15. janvāra līdz 13. februārim plkst.16:00.

Gan finālistus, gan uzvarētāju 17. februārī noteiks ekspertu komisija, kas vērtēs iesniegto paraugu smaržas, garšas un vizuālās īpašības. Konkursā nevar piedalīties fiziskas personas, kuras ir nodarbinātas alus darītavās.

Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju brūvēt savu alu Aldara vēsturiskajā alus darītavā 9500l apjomā, pārdot tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī pilnībā apmaksātu braucienu uz vienu no pasaulē labākajiem alus festivāliem MBCC 2020 Kopenhāgenā, Dānijā.

Mājbrūvētāju konkurss Mežpils prove tiek rīkots jau sesto gadu un ar katru gadu pulcē arvien vairāk alus profesionāļus un entuziastus, iepazīstinot sabiedrību ar labākajiem Latvijas alus mājbrūvētājiem. Konkurss palīdz veicināt sabiedrības izpratni par alus kultūru Latvijā un popularizē alus mājbrūvēšanas tradīcijas.

Pērn konkursā uzvarēja Ričards Vaišļa, kura uzbrūvētais Mežpils sienāzis priecēja beļģu alus tipa Saison cienītājus Latvijā.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts