Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.11.2014

Aldaris prezentē savu jaunāko inovāciju - ekskluzīvu alu "Ziemas viesis"

13.novembrī Aldaris sava uzņēmuma telpās ekskluzīvā meistarklasē pirmo reizi plašākai sabiedrībai prezentēja savu jaunāko inovāciju: tumšo alu „Ziemas Viesis”, kura īpašā sastāvdaļa ir mandarīni! 

Pasākumā ar „Ziemas viesi” un alus pasaules tendencēm iepazīstināja alus someljē Andris Rasiņš un Aldarls galvenais alus meistars Valdis Čunka, un kā arī restorāna Tvaiks šefpavārs Kārlis Celms. 

„Par ikgadējo ziemas brūvējumu sākām domāt jau vasaras sākumā, un pirmie izmēģinājumi tika veikti ap Jāņiem. Mūsu jaunākais brūvējums „Ziemas Viesis” izceļas ar īpašu ziemas noskaņu buķeti.

Šim alum izmantojām īpašu brūvēšanas metodi, ko iecienījuši aldari Čehijā. Salīdzinoši augstā alkohola satura dēļ šīs ir alus, ko ieteicams baudīt lēnām un nesteidzīgi un kas jūs sasildīs vēsos ziemas vakaros,” saka galvenais Aldara alus meistars Valdis Čunka.

Ziemas Viesis ir pieejams ierobežotā apjomā – tikai 25 000 pudeļu, un jau šobrīd tas atrodams populārāko veikalu plauktos.  Ziemas Viesis ir tumšs un tumīgs alus. Ar 7.8% alkohola koncentrāciju alum „Ziemas Viesis” piemīt intensīva smarža ar nelielu mandarīnu niansi, kas tik tikko jūtama, un piesātināta, spēcīga garša. 

Kā alus someljē Andris Rasiņš informēja, tumšais alus garšas ziņā lieliski iet kopā ar šādiem ēdieniem:
 Stiprie un zilie sieri;
 Medījumu gaļa – porteri mēdz dēvēt arī par „lāču alu”;
 Deserti;
 Saldējums

Someljē norādīja, ka saldējums ir viens no labākajiem ēdieniem, ko baudīt kopā ar porteri un kas katram jāpamēģina. 
Tā kā ziemā cilvēki ir iecienījuši baudīt tumšo alu, bet vasarā – atspirdzinošus alu no kviešiem, tumšais alus „Ziemas Viesis” ar ziemas noskaņu buķeti ir īsteni piemērots tieši pašreizējam laikam. 


Linda Rubene

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts