Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.11.2011

ALDARIS PILZENES UZVAR PRESTIŽAJĀ KONKURSĀ EUROPEAN BEER STAR

Alus darītavas Aldaris ražotā alus šķirne Aldaris Pilzenes ir ieguvusi zelta godalgu prestižajā konkursā European Beer Star. Aldaris Pilzenes par labāko tika atzīts Eiropas stila vieglā lāgera tipa alus kategorijā. Konkursā kopumā tika vērtētas 1113 alus šķirnes 50 dažādās kategorijās.

Labākās alus šķirnes izvēlējās 98 starptautiskie eksperti, kuru vidū bija alus darītāji, alus darītavu īpašnieki, kā arī žurnālisti. Šajā konkursā alus šķirnes tika vērtētas no vienkāršā patērētāja skatupunkta. Proti, kāda alum ir garša, smarža, dzidrums un putas.

„Mums ir ārkārtīgi liels prieks, ka Aldaris Pilzenes ir novērtēts starptautiskajā līmenī un saņēmis zelta godalgu konkursā European Beer Star. Tas noteikti ir vairāku gadu rūpīga un pārdomāta darba rezultāts, strādājot pie dažādām alus darīšanas niansēm. Domāju, šī balva ir kārtējais apliecinājums tam, ka Latvija ir viena no alus tradīcijām bagātākajām valstīm pasaulē un šeit prot brūvēt labu alu,” saka AS Aldaris galvenais alus tehnologs Valdis Čunka.

Visu alus šķirņu vērtēšana oktobra sākumā notika Doemens Brewing Academy, kas atrodas netālu no Minhenes. Labākā jeb zelta kategorija tiek pasniegta alus šķirnēm, kas ir autentiskas, atšķirīgas, ar izteiksmīgu garšu un augstu kvalitāti.

European Beer Star 2011 tika vērtētas 1113 dažādas alus šķirnes no 39 pasaules valstīm. Konkurss notika jau astoto gadu, piešķirot zelta, sudraba un bronzas godalgas alus šķirnēm 50 dažādās kategorijās.

Aldaris Pilzenes ir viena no iecienītākajām alus šķirnēm Latvijā. Tas ir gaišais alus ar svaigu apiņu aromātu un vidēji rūgta, tīra iesala garšu.



Oskars Fīrmanis,
A/S Aldaris sabiedrisko attiecību konsultants


  

Vēl ziņas

Digitālie risinājumi profesionālajā izglītībā: RTRIT un Lietuvas partneru kopīgā panākumu formula
10 superprodukti
AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts