Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.04.2013

Aldaris piedāvā jaunu alus šķirni par godu alus dievam Gambrinus

Alus darītava Aldaris alus cienītājiem piedāvā jaunu alus šķirni Dižais Gambrinus, kas radīta par godu visu aldaru patronam – Gambrinus. Tas ir augstākās kvalitātes gaišais lager tipa alus tumši zeltainā krāsā un ar izteiktu apiņu aromātu. Dižais Gambrinus brūvēšanā un palaišanā tirgū Aldaris investējis 200 000 eiro.  

Leģendas par alus dievu Gambrinus ir dažādas. Vieni saka, ka viņš savas spējas aizguvis no Ēģiptes auglības dievietes Isis, citi, ka Gambrinus bijis aldaru ģildes karalis Briselē. Gandrīz ikvienā alus darītavā – arī Aldarī, darbiniekus un apmeklētājus sveic alus dieva Gambrinus skulptūra, jo aldari tic, ka tad pats alus dievs Gambrinus uzrauga alus brūvēšanu un dod tam savu svētību. 

„Arvien vairāki notikumi rāda, ka mūsdienu pasaule ir apzinājusies, cik svarīga ir atgriešanās pie saknēm – pie savām tradīcijām, varoņiem. Mēs neesam izņēmums, sākot brūvēt alu par godu savam aizbildnim – alus dievam Gambrinus. Šī alus brūvēšana un nonākšana pie patērētājiem mums ir ļoti svarīga, jo tas ir augstas kvalitātes alus, ko var atļauties nobaudīt visi. Gada laikā esam iecerējuši pārdot vairāk nekā 3 milj. pudeļu un skārdeņu ar Dižais Gambrinus alu,” saka Aldara valdes priekšsēdētājs Veli Pekka Tennila. 

Gambrinus alus Aldara alus cienītājus jau priecēja pagājušā gadsimta sākumā, bet tagad tas atkal ir atgriezies pie alus mīļotājiem. Atšķirībā no pagājušā gadsimta sākumā brūvētā alus, jaunais alus būs ar 5% alkohola saturu, taču būs saglabājis savu izteikto garšu un svaigo apiņu aromātu.

                                             
Alus ir pieejams gan 0.5 l stikla pudelēs, gan skārdenēs. 

Laura Krastiņa



  

Vēl ziņas

Pērn Latvijā pārdoti vairāk nekā 1,6 miljoni Gruzijas vīna pudeļu
Pārtikas uzņēmums HKScan Latvia pārgājis uz atjaunojamo elektroenerģiju
Lauku tūrisma uzņemēji var pieteikties vides kvalitātes zīmei Zaļais sertifikāts
Kā atjaunot imunitāti pavasarī? Iesaka uztura speciāliste
Ministru kabinets ceturtdien vienojās par kritērijiem ierobežojumu mīkstināšanai sabiedriskās ēdināšanas nozarē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts