Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

23.10.2015

Aktuālais, 50 pasaulē labāko restorānu saraksts

Britu prestižais restorānu un viesmīlības izdevums „Restaurant Magazine” publicējis 2015.gada pasaulē labāko restorānu sarakstu The World’s 50 Best Restaurants, kurā iekļauti piecdesmit izcilākie restorāni no visas pasaules, informē portāls puaro.lv

Vērienīgā aptaujā ik gadu piedalās pavāri, restorānu kritiķi un kulinārijas profesionāļi.
Pērnā gada uzvarētājs – slavenais Kopenhāgenas restorāns “Noma” šogad noslīdējis uz trešo vietu, otrajā vietā ierindojies itāļu šefpavāra Massimo Boturas lolojums “Osteria Francescana”, bet restorānu topa spicē pēc viena gada pārtraukuma atgriezies Spānijas restorāns “El Celler de Can Roca”.

Visvairāk The World’s 50 Best Restaurants sarakstā ir Spānijas restorānu (septiņi), tālāk seko ASV ar sešiem restorāniem un Francija ar pieciem.



Pasaulē labāko restorānu TOP 50

1. El Celler de Can Roca (Spānija)
2. Osteria Francescana (Itālija)
3. Noma (Dānija)
4. Central (Peru)
5. Eleven Madison Park (ASV)
6. Mugaritz (Spānija)
7. Dinner by Heston Blumenthal (Lielbritānija)
8. Narisawa (Japāna)
9. D.O.M. (Brazīlija)
10. Gaggan (Taizeme)
11. Mirazur (Francija)
12. Arp?ge (Francija)
13. Asador Etxebarri (Spānija)
14. Astrid y Gastón (Peru)
15. Steirereck (Austrija)
16. Pujol (Meksika)
17. Arzak (Spānija)
18. Le Bernardin (ASV)
19. Azurmendi (Spānija)
20. The Ledbury (Lielbritānija)
21. Le Chateaubriand (Francija)
22. Nahm (Taizeme)
23. White Rabbit (Krievija)
24. Ultraviolet (Ķīna)
25. Fäviken (Zviedrija)
26. Alinea (ASV)
27. Piazza Duomo (Itālija)
28. The Test Kitchen (Dienvidāfrika)
29. Nihonryori RyuGin (Japāna)
30. Vend?me (Vācija)
31. Restaurant Frantzén (Zviedrija)
32. Attica (Austrālija)
33. Aqua (Vācija)
34. Le Calandre (Itālija)
35. Quintonil (Meksika)
36. L’Astrance (Francija)
37. Biko (Meksika)
38. Amber (Honkonga)
39. Quique Dacosta (Spānija)
40. Per Se (ASV)
41. Mani (Brazīlija)
42./ 43. Tickets (Spānija) un Borag? (Čīle)
44. Maido (Peru)
45. Relae (Dānija)
46. Restaurant André (Singapūra)
47. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Francija)
48. Schloss Schauenstein (Šveice)
49. Blue Hill at Stone Barns (ASV)
50. The French Laundry (ASV).


Avots:PK

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts