Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

12.06.2019

Aizvērušies seši iecienīti Rīgas restorāni

Pirms neilga laika ziņojām, ka VID darbību un nodokļa sloga dēļ ir aizvērušies seši iecienīti Rīgas restorāni.

Slēgts Beletage (Lāčplēša ielā 14), kas viesus priecēja ar franču desertiem, restorāns Kinfield (Kr. Barona ielā 66) kuru viesi iecienījuši 
šarmantās atmosfēras dēļ, kā arī restorāns Aprika (Pils laukums 4-3), kas šogad ieguva prestižo balvu TOP 7 LABĀKIE JAUNIE RESTORĀNI 2019, ko organizēja un apbalvoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs. Tāpat durvis viesiem vērusi Tējnīca Materia Tējas un sarunas (Mūkusalas iela 17), kuri publiskā paziņojumā atklāja, ka "Diemžēl, valsts nodokļu politikas, VID ierēdņu neatsaucības un augstprātības dēļ, arī tējnīca ir spiesta pārtraukt savu darbību". Pa pēdām tējnīcai seko arī  konditoreja "Safie" (Ģertrūdes iela 37), kas darbojās 7 gadus. 

Bankrotēja arī populārais Vidusjūras garšu restorāns Prego Rīgas Klusajā centrā, Antonijas ielā 6a. Restorāna pamatvērtība bijusi augstas kvalitātes produkti un profesionāla, bet sirsnīga apkalpošana, kas sniedz itāļu dzīves uztverei tik raksturīgo ģimenisko sajūtu.

Diemžēl pēc četru gadu darbības slēgta arī ģimenes brančotava Spārnos Rīgā, Tērbatas 28. Restorāna 1.stāvā katru dienu bija pieejams brančs, bet 2.stāvā varēja nobaudīt izsmalcinātus restorāna ēdienus.

Latvijā iecienīti pavāri un restorānu īpašnieki aicina valsts ierēdņus samazināt PVN, jo uzskata, ka šī ir vienīgā iespēja restorāniem izkļūt no pelēkās zonas.  

Šefpavāri un restorānu īpašnieki aktīvi iesaistās savu prasību popularizēšanā un veido īsus video ar lūgumu samazināt PVN. Tomēr valsts ierēdņi sola nodokļu reformas vērtēšanu sākt nākamgad, piebilstot, ka arī šogad valdība tiksies ar nozaru nevalstiskajām organizācijām, lai kopīgi rastu kompleksus risinājumus ēnu ekonomikas mazināšanai. 

Latvijā ir trešais lielākais nodokļu slogs restorānu nozarē Eiropā.

Avots: Travelnews.lv

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts