Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

18.02.2016

Aicinājums uz diskusiju „Simtgade kā iespēja – Latvijas valsts simtgades pasākumi kā kultūras tūrisma produkts”

Strauji tuvojas 2018. gads, kas iezīmēsies ar vērienīgu un būtisku notikumus – mūsu valsts simto gadadienu! Latvijas valsts simtgade būs visas Latvijas tautas svētki. Vai svinēsim valsts simtgadi šaurā „ģimenes” lokā, vai arī esam gatavi ar lepnumu aicināt ciemos arī tūristus no visas pasaules? Cik būtiska loma valsts simtgades svētku un pasākumu rīkošanā būs tūrisma nozares uzņēmējiem un pārstāvjiem? Kā Latvija gatavojas simtgades svinībām, un, ko „celsim galdā” ciemiņiem? Kādi būs Latvijas simtgades tūrisma produkti un kam būtu jāiesaistās šo produktu apkopošanā un jāveicina sekmīga informācijas apmaiņa par simtgadē notiekošajiem pasākumiem?

Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, kas saistīti ar mūsu valsts simtgadi un tūrismu, atbildes meklēsim starptautiskajā diskusijā „Simtgade kā iespēja – Latvijas valsts simtgades pasākumi kā kultūras tūrisma produkts”, ko organizē Biznesa augstskola Turība sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju. Diskusija notiks Biznesa augstskolā Turība (321. auditorijā) 3. martā plkst. 13.00. 

Diskusiju atklās Kultūras ministre Dace Melbārde, pasākuma pirmajā daļā savā pieredzē dalīsies pārstāvji no Igaunijas (Igaunijas simtgades programmas direktore Maarja-Liisa Soeun) Austrijas (Vīnes tūrisma biroja mārketinga un mediju vadītāja Gudrun Engl), un Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta. Par pieredzi un ieguvumiem līdzīga būtiska notikuma - „Rīga 2014” - laikā un pēc tās stāstīs nodibinājuma „Rīga 2014” pārstāve Anna Muhka.

Pasākuma otrajā daļā notiks diskusija, kuras laikā tiks meklētas idejas un risinājumi, kā valsts dzimšanas dienas organizēšanā un īstenošanā var iesaistīties uzņēmēji, un, kā var gūt peļņu no tā? Diskusijā piedalīsies Latvijas institūta direktore Aiva Rozenberga, Hotel Bergs direktore Iveta Sprūdža, ienākošā tūrisma uzņēmumu pārstāvis, Via Hansa Biznesa attīstības vadītājs Ēriks Lingebērziņš, Ventspils pilsētas vicemērs Didzis Ošenieks, Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” bijušais vadītājs, Saeimas deputāts Ints Dālderis, restorāna „36. līnija” līdzīpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs, reklāmas speciālists, aģentūras Mooz radošais direktors Ēriks Stendzenieks, restorāna „Tēvocis Vaņa” līdzīpašnieks Aleksejs Krūmiņš.

Diskusijas moderators: uzņēmējs,  Jānis Jenzis.
Pieteikties diskusijā un uzdot ekspertiem sev interesējošo jautājumu aicināts ikviens interesents, aizpildot pieteikuma anketu līdz 29. februārim. 
Sk. turiba.lv

 Marta Kive
 

  

Vēl ziņas

Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus
“Rīgas Melnais Balzams” aktīvi startē ASV tirgū
Rīgā tūristu skaits palielinājies
Restorānu ceļveža White Guide Baltic-30 labākie Baltijas restorāni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts