Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

07.03.2017

9. martā notiks forums «Ceļā uz ilgtspējīgu un inovatīvu bioekonomiku»

Bioekonomikas forums «Ceļā uz ilgtspējīgu un inovatīvu bioekonomiku» notiks 2017. gada 9. martā Zaļo Tehnoloģiju inkubatorā, Rīgā, Pulka ielā 3/3.

Bioekonomikas foruma mērķis ir izcelt Baltijas reģiona inovāciju potenciālu, ko piedāvā bioekonomika, kā arī radīt lielāku izpratni par inovāciju ieviešanas iespējām uzņēmējdarbībā, veicinot starpnozaru sadarbību institūciju un uzņēmēju starpā. Būtiski ir apzināties prioritārās jomas un nodrošināt vienotu izpratni un pieeju bioekonomikas jautājumiem, lai nodrošinātu sasaisti ar citām politikas jomām, tādām kā aprites ekonomika, oglekļa mazietilpīga attīstība, klimata un enerģētikas politika. Forumā savu ieskatu par inovācijām un attīstību sniegs pārstāvji no Eiropas Savienības, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu institūcijām, tādejādi ilustrējot iespējas, ko reģionam sniedz tieši bioekonomika.

Baltijas valstīm ir augsts bioekonomikas potenciāls, jo reģions ir bagāts ar atjaunojamiem bioloģiskajiem resursiem, šeit ir spēcīgs zinātniskais potenciāls, ir uzņēmēji, kuri vēlas ražot inovatīvus produktus un pakalpojumus, un ir radoša sabiedrība, kas prot novērtēt jaunievedumus. Šajos procesos nozīmīgu lomu spēlē valsts stratēģiskais redzējums, tāpēc ir nepieciešams izstrādāt bioekonomikas attīstības stratēģiju, kas kalpotu par platformu bioekonomikas ideju attīstībai un realizēšanai.

Pēdējā gada laikā Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Zemkopības ministriju ir organizējusi virkni pasākumu, lai atbalstītu valsts bioekonomikas stratēģijas izstrādi, kas jāveic līdz 2017. gada 30. jūnijam un kurā tiks noteikts bioekonomikas tvērums, prioritārie virzieni un darbības  jomas. Bioekonomikas forumu rīko Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, LR Zemkopības ministrija un Zaļo Tehnoloģiju inkubators.

                                                                                                                                                         

                                                 PROGRAMMA

9.00-9.30

Kafija un reģistrācija

9.30-9.45

Ievadvārdi, Tālis Juhna, Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors

9.45-10.30

“Bioekonomika Eiropā – tikai lozungs vai realitāte? Perspektīvas Baltijas valstīm” Kristians Patermans,

bijušais Eiropas Komisijas Pētniecības ģenerāldirektors

10.30-11.00

“Pārskats par pieeju ilgtspējai globālā un nacionālā līmenī” Olivjē Dubois, Apvienoto Nāciju Pārtikas un

lauksaimniecības organizācija (FAO)

11.00-11.30

Kafijas pauze

11.30-12.00

“Ceļā uz kopēju ziemeļvalstu bioekonomikas stratēģiju: nepieciešamība un ieguvumi uzņēmējiem”

Geirs Odssons, Ziemeļu ministru padome

12.00-12.30

“Biobāzētās rūpniecības kopuzņēmums: pašreizējais stāvoklis un perspektīvas” Filips Mengals,

Biobāzētās rūpniecības kopuzņēmums

12.30-13.00

“Biobāzētās rūpniecības konsorcijs – stratēģiska sadarbība pētniecībai un inovācijām” Sūzija Renkensa,

Biobāzētās rūpniecības konsorcijs

13.00-14.00

Pusdienas

14.00-14.30

“Somijas pieredze uzņēmējdarbības veicināšanā bioekonomikā” Mika Aalto, Somijas Nodarbinātības

un ekonomikas ministrija

14.30-15.00

“PAPTIC – patēriņa vadīta bioekonomikas produktu attīstība” Tuomas Mustonens, Paptic dibinātājs

un vadītājs

15.00-15.30

Kafijas pauze

15.30-16.00

”Bioekonomika kā reģionālās attīstības virzītājs” Kristaps Ročāns, Vidzemes Plānošanas reģions

16.00-16.30

”Meža resursos balstīta bioekonomika: pētniecība RTU” Dagnija Blumberga, Rīgas

Tehniskās universitāte

16.30-16.50

”Foruma kopsavilkums un nākamie soļi bioekonomikas stratēģijas izstrādē” Irina Pilvere,

Latvijas Lauksaimniecības universitāte

16.50-17.30

Tīklošanās

 
Lai iegūtu sīkāku informāciju, lūdzu, sazinieties ar:

Laura Liepiņa, Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamenta Lauksaimniecības ilgtspējīgas attīstības nodaļas vecākā referente

laura.liepina@zm.gov.lv vai 67027576      
 
 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts