Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.03.2014

3 iemesli, kāpēc gavēņa laikā mieloties ar avokado

1. Avokado dod sāta sajūtu. Pusīte avokado satur 3,4 gramus šķīstošo un nešķīstošo šķiedrvielu, kas veicina gremošanas sistēmas darbību. Turklāt šķīstošās šķiedrvielas palēnina ogļhidrātu sašķelšanos, kas ļauj ilgāk justies paēdušam un samazina vēlmi našķoties starp ēdienreizēm. Lai gan avokado augļi kaloriju daudzuma ziņā pārspēj olas un gaļu, ir labā ziņa - avokado kalorijas nav tās, kuras veicina liekā svara rašanos! Vairāki pētījumi pat rāda - cilvēkiem, kas uzturā regulāri lieto avokado, parasti ir zemāks ķermeņa masas indekss nekā tiem, kas šo augli savā ēdienkartē neiekļauj.

2.Avokado ir veselīgs
Izpētīts, ka avokado lietošana uzturā normalizē vielmaiņu, uzlabo gremošanas sistēmas darbību, vairo noturību pret stresu, uzlabo atmiņu, samazina sirds un asinsvadu slimību risku, palīdz novērst saslimšanu ar vēzi, pazemina holesterīna līmeni un palēnina ādas novecošanos. Avokado satur līdz 30% vērtīgu augu eļļu, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu — kāliju, kalciju, fosforu, magniju, kā arī maz cukura — tikai līdz 1,6%, tāpēc tos var ēst arī diabēta slimnieki. 
3. Avokado ir garšīgs
Avokado - tā ir lieliska iespēja tavām maltītēm piešķirt īpaši izsmalcinātu garšu un tekstūru. Iegādājies veikalā nogatavinātu augli un izmēģini kādu no veselīgu ēdienu receptēm, kuru sastāvā ir avokado. La tavā garšu pasaulē kopā ar avokado ienāk vēl nebijušas sajūtas un jauni atklājumi!

Restorānā "Aqua Luna" patlaban viens no pieprasītākajiem gardumiem ir dārzeņu rullīši ar krēmīgu avokado un saulē kaltētiem kokteiļtomātiem - šis ēdiens sniedz izteiksmīgu garšu paleti, ko papildina pavasarīgu viegluma sajūta un vasarīga piesātinājuma pieskāriens.No avokado var pagatavot arī daudz citu ēdienu - dažādus salātus, uzkodas un mērcītes, kā arī izmantot sviesta vietā. 

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts